Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, που μπορεί όμως να του χαρίσει την παραμονή στη Super League, πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 42΄ με πέναλτι του Μακέντα, όμως με ένα αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 57΄ και με τέρματα του Σάσι στο 71΄ και του Γιακουμάκη στο 88΄, οι Κρήτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για την πέμπτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, το «τριφύλλι» ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Μακέντα στο 42΄. Την «εσχάτη των ποινών» καταλόγισε ο διαιτητής Κουτσιαύτης για τράβηγμα της φανέλας του Ιταλού από τον Ποτουρίδη, ο οποίος παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα. Το γκολ υποχρέωσε τον ΟΦΗ να αφήσει το παθητικό παιχνίδι του α΄ μέρους και να ψάξει την ισοφάριση, την οποία βρήκε στο 57΄ με κόντρα της μπάλας στον Μακέντα, μετά από σέντρα του Μπράουν και άστοχη έξοδο του Διούδη.

Οι Κρήτες θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 68΄, όταν ο Σάσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Διούδη, αλλά ο γκολκίπερ των «πρασίνων» πήρε ρεβάνς από τον… εαυτό του και έσωσε την εστία του. Η αποφασιστικότητα των παικτών του Χάιμε Βέρα, όμως, δικαιώθηκε στο 71΄, όταν ο Σάσι πήρε το ριμπάουντ, μετά από απόκρουση του Διούδη σε σουτ του Σόουζα, και από κοντά «έγραψε» το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σοκαρισμένος και δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο και ο ΟΦΗ «σφράγισε» τη νίκη του στο 88΄ με προσωπική ενέργεια του Γιακουμάκη και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής, ή τουλάχιστον αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νέιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 42′ πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός), 57′ αυτ. Μακέντα (ΟΦΗ), 71′ Σάσι (ΟΦΗ), 88′ Γιακουμάκης (ΟΦΗ)

 

 

Κίτρινες κάρτες: Παντελάκης, Οικονόμου – Νέιρα, Ποτουρίδης

Κόκκινες κάρτες: 90′ Νέιρα

Παναθηναϊκός: Διούδης, Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Αποστολάκης (61′ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ (78′ Αρμενάκας), Άλτμαν (28′ Κάτσε), Μακέντα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νατσος, Κουτσιανικούλης (46′ Ντίνας), Σάσι (78′ Γιακουμάκης), Γιαννούλης, Βαζ (88′ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα, Ποτουρίδης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης