Με πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως συνέβη και στο τεστ του περασμένου Σαββάτου με την Γαλατασαράι (2-1), έτσι και σήμερα (10/08) οι «πράσινοι» βρέθηκαν γρήγορα να κυνηγούν το σκορ (2-0), στη συνέχεια αφυπνίστηκαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Μακέντα και τελικά με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πρωταγωνιστή τον Δώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα μπήκε… σαν υπνωτισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι ν΄ αρχίσουν από νωρίς την πίεση στα καρέ του Διούδη.

Η πίεση αυτή έφερε το δοκάρι για την Μπεσίκτας στο 5ο λεπτό μετά την προβολή του Ναΐρ, ενώ στο 12΄ η Μπεσίκτας άνοιξε το σκορ. Με την άμυνα του Παναθηναϊκού «απούσα», ο Λανς είδε τον Σεκτζίν κι ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Κάπως προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, πήρε την πρωτοβουλία στον χώρο του κέντρου κι έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Χατζηγιοβάνη, στο 19΄, αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ είχαν ισορροπήσει το ματς, συνέχιζαν τα λάθη στην άμυνα και στο 38΄, ο Οκτάι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε χωρίς να τον μαρκάρει κανείς και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Τρία λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μακέντα σκόραρε από κανονική θέση, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με υπόδειξη του βοηθού διαιτητή.

Με τις αλλαγές που έκανε ο Δώνης στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και δύο φορές με τον Μακέντα (48΄, 55΄) άγγιξε τη μείωση του σκορ, αλλά ο Ιταλός απέτυχε να σκοράρει από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις.

Ό,τι δεν κατάφερε ο σέντερ φορ της ελληνικής ομάδας, το πέτυχε ο Δώνης στο 62΄ με πολύ όμορφο σουτ (2-1), μετά από προσπάθεια και γύρισμα της μπάλας στην περιοχή από τον Ινσούα. Συνέχισε να πιέζει το «τριφύλλι» και δικαιώθηκε 10 λεπτά πριν το φινάλε και πάλι με τον Δώνη να βρίσκει για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κίτρινες κάρτες: Πούγγουρας, Κολοβός

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης (46΄ Κότσαρης), Γιόχανσον (74΄ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (46΄ Νούνες), Πούγγουρας (74΄ Μαυρομμάτης), Ινσούα (74΄ Ζαγαρίτης), Δώνης (81΄ Βέργος), Ζαχίντ (82΄ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (61΄ Καμπετσής), Κολοβός (46΄ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (61΄ Μολό), Μακέντα (81΄ Κονάν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης