Με γκολ του Ράσμους Τελάντερ στο 83ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια» σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» έφτασαν στους 15 βαθμούς τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που έδειχνε την Ξάνθη να έχει πραγματοποιήσει μόλις μία τελική προσπάθεια και τον Παναθηναϊκό τρεις, εκ των οποίων η μία προς τον στόχο.

Στο 13’ ο Μπέρτο με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός μετά το 30’ ανέβασε την απόδοσή του. Οι «πράσινοι» απείλησαν πρώτη φορά σε μία φάση που δεν ολοκλήρωσε, αφού ο Καλτσάς που έφυγε σε πλάγια θέση, προσπάθησε να γυρίσει στον Μπεργκ, αλλά πάσαρε την μπάλα σε χώρο που δεν κινούνταν παίκτης του Παναθηναϊκού. Στο 40’ ο Αμπέντ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέναμο.

Τα λάθη και το νευρικό παιχνίδι συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 65’ όταν ο Γουάλας σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Βασιλακάκης με κεφαλιά λίγο έλειψε να σκοράρει, όμως ο Στιλ απομάκρυνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 73’ με σουτ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός απάντησε, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 83’. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου Τελάντερ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1 (Novasports 2)

Γκολ: 83′ Τελάντερ

Κίτρινες κάρτες: Μπεργκ, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλης, Λαγός

Κόκκινες κάρτες:

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86′ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος (64′ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57′ Μπαξεβανίδης).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64′ Σάντσεθ), Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (83′ Λουντ), Καλτσάς (59′ Καρέλης), Μπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης