Πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ανακάμψει σύντομα και να βγάλει καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο, εμφανίστηκε ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Κουρμπέλης.

Αναλύοντας τους λόγους που οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν, ο 26χρονος μέσος τόνισε στη NOVA πως «…φταίει κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι. Αν αναλύσουμε τα 5 ματς που παίξαμε, σε κανένα δεν πήραμε ό,τι αξίζαμε. Σε κάθε ματς που δεν έρχεται το αποτέλεσμα, μας επηρεάζει ψυχολογικά. Είναι στα πόδια μας το να γυρίσουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πέρυσι βρήκαμε την ψυχολογία. Είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Στην συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Ερωτηθείς για τη σκληρή ομιλία που έκαναν στα αποδυτήρια ο ίδιος και ο (υπαρχηγός της ομάδας) Σωκράτης Διούδης μετά το τέλος του αγώνα με το Βόλο, ο Κουρμπέλης υπογράμμισε πως «δεν νομίζω ότι εγώ και ο Σωκράτης ήμασταν εκτός εαυτού. Δεν γίνεται να χάνεις τους τρεις βαθμούς στο 93΄ και να μην αντιδράς. Ειδικά όταν χάνεις τη νίκη μέσα από τα χέρια σου», ενώ στο πως διαχειρίζεται προσωπικά ως αρχηγός του Παναθηναϊκού τα παράπονα του κόσμου για την εικόνα της ομάδας, είπε: «Ναι, ακούω τους οπαδούς, γιατί κι αυτοί περιμένουν κάποια πράγματα και με το δίκιο τους. Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση, να είμαστε χαρούμενοι όλοι μας».

Όσο για το τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα της ομάδας μετά την έλευση του Λάζλο Μπόλονι; «Είναι λίγο καιρό εδώ, δεν έχει δει όλους τους παίκτες ακόμα. Είμαστε πολλοί. Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή, θα έρθει να σε ρωτήσει πως πηγαίνεις. Αυτό μας αρέσει. Κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και θα αλλάξει γρήγορα το κλίμα. Είναι έμπειρος, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και το έχουμε ανάγκη, έναν άνθρωπο με εμπειρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουρμπέλης αναφέρθηκε ακόμη και στο αν υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όντας ξεκάθαρος στην απάντησή του: «Είμαστε μια ομάδα, δεν είμαστε Έλληνες και ξένοι. Κάποιους θα τους πειράζει περισσότερο, άλλους λιγότερο. Για κάθε παίκτη που έρχεται, θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Και εμείς τους βοηθούμε. Έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης».

Για το σαββατιάτικο (31/10) παιχνίδι στη Λαμία και την αρνητική παράδοση του Παναθηναϊκού, ο ίδιος τόνισε ότι «…δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Λαμία παίζει κλειστά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία».

Ο Κουρμπέλης ρωτήθηκε ακόμη και για τις προ ημερών δηλώσεις που έγιναν από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, κατά συγκεκριμένων παικτών της Εθνικής Ομάδας, απαντώντας: «Δεν αναφέραμε ονόματα, αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το ένα αυτί μπήκε, από το άλλο βγήκε». Και κατέληξε, καταθέτοντας την άποψή του για την Εθνική Ομάδα: «Είμαστε στο… κόλπο της πρόκρισης, είμαστε πολύ καλά τελευταία. Σαν χώρα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό. Τα παιδιά στηρίζουν ο ένας τον άλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης