Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη σημερινή (6/7) Γενική Συνέλευση των «πρασίνων».
Το ύψος της ΑΜΚ είναι 20 εκατομμύρια ευρώ και αφορά παλαιούς μετόχους (έως 31 Ιουλίου) αλλά και τους νέους εφόσον δεν καλυφθεί νωρίτερα (έως τις 23 Αυγούστου). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης, το ποσό θα το καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος.
Aξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν και οι στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι.
Η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο Ερασιτέχνης καταψήφισαν τις συμβάσεις αλλά αυτές πέρασαν καθώς εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία.
Μάλιστα ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήρθε σε αντιδικία με μέλη της Συμμαχίας και ανέφερε πως «αν δεν υπήρχε Αλαφούζος, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός».


Η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε:

(α) Tη διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 και με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018.
Ο μέτοχος Iωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκπονσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης