Δώνης: «Περιμένουμε τις μεταγραφές»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 17:01
Δώνης: «Περιμένουμε τις μεταγραφές»

Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας η αποστολή του Παναθηναϊκού για το Όστερμπεκ της Ολλανδίας, με τον τεχνικό των «πρασίνων», Γιώργο Δώνη, να αναφέρεται στις μεταγραφικές υποθέσεις, αλλά και στο σπουδαίο φιλικό με τον Άγιαξ.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα κάνουν το απόγευμα την πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία, αύριο το πρόγραμμα έχει διπλή, ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν τη Φέγενορντ στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δώνης στους δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής:

«Είναι σημαντικό για εμάς ότι τα παιδιά ήταν ευσυνείδητοι επαγγελματίες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φάνηκε κι απ' τα εργομετρικά, αλλά κι απ' τις προπονήσεις του 10ήμέρου της Αθήνας, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την περσινή περίοδο κι ότι ο βαθμός ετοιμότητας είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν αρκετά παιδιά από την Ακαδημία, τα οποία σε θέμα ετοιμότητας, αλλά και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Περιμένουμε και τις μεταγραφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να δημιουργηθεί ένα δεμένο και δυνατό γκρουπ».

-Για τους παίκτες των ακαδημιών που συμμετέχουν στην προετοιμασία: «Φέτος είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα παιδιά της ακαδημίας γιατί είναι πιο μικρά. Είναι γεννημένα μετά το 2000, αλλά είναι πολύ ταλαντούχα. Ωστόσο, η εμπειρία της προετοιμασίας και η προπόνηση με την πρώτη ομάδα θα τους εξελίξει πιο γρήγορα και θα δούμε ποια παιδιά είναι πιο έτοιμα για να πάρουν κάποιες ευκαιρίες.»

-Για το τι περιμένει να δει στο πρώτο φιλικό με τη Φέγενορντ: «Στο πρώτο φιλικό θα δούμε πόσο έχουν αφομοιώσει οι παίκτες κάποια πράγματα στον τομέα της τακτικής. Προφανώς δεν θα έχουμε τη διάρκεια που θα θέλουμε και είναι φυσιολογικό γιατί θα είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που περιμένω να δω από το κομμάτι της προπόνησης.»

Για τα μεταγραφικά: «Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τις μεταγραφές το προσεχές διάστημα.»

Για τις υποθέσεις των Σένκεφελντ και Νούνιες: «Πάντα υπάρχει μία ονοματολογία στον Τύπο. Εσείς πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας. Κάποια ονόματα είναι εντός πραγματικότητας, κάποια άλλα όχι. Το θέμα είναι πως έχει γίνει μία αξιολόγηση, έχουμε συγκεκριμένους στόχους και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε.»

Για το φιλικό με τον Άγιαξ και τι μνήμες ξυπνάει στον ίδιο: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα είναι σίγουρα ωραίο που θα ξαναδούμε εκείνο το γήπεδο από κοντά. Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Νομίζω, όπως έχετε δει και από πέρυσι, προτιμάμε καλά και δυνατά φιλικά παιχνίδια για να μας κάνουν πιο δυνατούς ως ομάδα, αλλά κι οι παίκτες να αποκτήσουν άλλες παραστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η τιμωρία της UEFA και να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.»

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 17:09