Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πήρε στα χέρια της την Παρασκευή (02/07) από την τραπεζική κοινοπραξία ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank-Πειραιώς) την τελική προμελέτη των νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού, που ολοκληρώθηκε από την τεχνική εταιρία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΩΝ».

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος οι τράπεζες -ως «ιδιοκτήτες» του εμπορικού κέντρου στην περιοχή- υποχρεούνται να ετοιμάσουν τις μελέτες, να «τρέξουν» την έκδοση οικοδομικών αδειών και να κατασκευάσουν με δικά τους έξοδα τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό πλάνο, άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Υπάρχουν ρήτρες εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Το μόνο που είμαι σε θέση να πω, είναι πως έγιναν αποδεκτά όσα είχαμε ζητήσει με βάση τις προδιαγραφές των 7.500 τ.μ. που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και πλέον προχωράει η όλη διαδικασία και τα επόμενα βήματα των διμερών συμβάσεων», σχολίασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Με βάση τα όσα έχουν προκύψει, στην τελική μελέτη που παραδόθηκε από τις τράπεζες προς τον Ερασιτέχνη, προβλέπονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ένα κλειστό γήπεδο (κεντρική σάλα) χωρητικότητας 3.000 θέσεων είναι συμβατή με τα στάνταρ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο βόλεϊ, που επιτρέπει τη δυνατότητα τέλεσης αγώνων Champions League, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα μικρής προέκτασης και απόκτησης επιπλέον θέσεων μέσω πτυσσόμενης εξέδρας.

-Δεύτερο γήπεδο, εντός του κλειστού γηπέδου, που θα λειτουργεί ως προπονητήριο και θα μπορεί να φιλοξενεί 200 θεατές.

-Μία ανοιχτή αθλητική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 50 μ. με σκέπαστρο, 500 θέσεων.

-Κάλυψη με αίθουσες επαρκούς χωρητικότητας όλων των αθλημάτων που φιλοξενεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως το τελικό σχέδιο που παραδόθηκε απ’ την τεχνική εταιρία, είναι εντός του οικονομικού ορίου των 13,3 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) που είχε δοθεί στους αρχικούς προϋπολογισμούς όλων των έργων της «Διπλής Ανάπλασης».

Πλέον προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η διαδικασία ολοκλήρωσης των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΑΕΠ Ελαιώνα, με το Δήμο Αθηναίων και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικές συζητήσεις και η αποτύπωση των λεπτομερειών στα τελικά drafts των συμβάσεων, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Με απλά λόγια και οι τρεις συμβάσεις θα είναι έτοιμες πριν τελειώσει ο μήνας (αυτή είναι η πρόθεση τουλάχιστον), ούτως ώστε να καθαρογραφούν τα πάντα ως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Κι ακολούθως στις αρχές Σεπτεμβρίου να προκηρυχθεί η καθοριστική Γενική Συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού -με αποκλειστικό θέμα τη «Διπλή Ανάπλαση»- η οποία θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα από την προκήρυξη μέχρι την τέλεση της Γ.Σ., η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου, θα «ανεβάσει» στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου όλες τις συμβάσεις με που αφορούν τον Ερασιτέχνη για το γηπεδικό πρότζεκτ (συν την προμελέτη των αθλητικών εγκαταστάσεων), προκειμένου να είναι σε θέση να τις μελετήσουν τα μέλη του Α.Ο. και να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια ενόψει της καθοριστικής ψηφοφορίας του σώματος, που είχε θα εγκρίνει, είτε θα καταψηφίσει το πλάνο της «Διπλής Ανάπλασης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης