«Δεν έσπρωξε τον τέταρτο διαιτητή ο Δώνης, τον ακούμπησε»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 15:55
«Δεν έσπρωξε τον τέταρτο διαιτητή ο Δώνης, τον ακούμπησε»

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/11) ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League, η υπόθεση της αποβολής του Γιώργου Δώνη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα, λόγω «απώθησης» και έντονης διαμαρτυρίας του προπονητή των «πρασίνων» προς τον τέταρτο διαιτητή.

Τον Γιώργο Δώνη εκπροσώπησε ο δικηγόρος του «τριφυλλιού» Αλκιβιάδης Παπαντωνίου, που ζήτησε είτε την απαλλαγή του Έλληνα τεχνικού είτε το ελάχιστο της ποινής (δηλαδή να απουσιάσει μόνο από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ λόγω της αποβολής του).

Σύμφωνα με το sport-fm.gr τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο κ. Παπαντωνίου είπε μεταξύ άλλων:

«Κατά κοινή ομολογία υπάρχουν φέτος πολλά διαιτητικά σφάλματα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Έχει δημιουργηθεί μια εικόνα μη ισότιμης μεταχείρισης.

Όταν έγινε η φάση πέναλτι στις καθυστερήσεις, ο Δώνης πήγε να διαμαρτυρηθεί προς τον τέταρτο διαιτητή. Δεν τον έσπρωξε, τον ακούμπησε. Εσφαλμένα. Ήταν λάθος και τιμωρήθηκε με την αποβολή του. Είναι ανθρώπινη όμως η αντίδρασή του. Τον ακούμπησε στο χέρι μεταφέροντας τα παράπονά του. Αγανάκτησε βλέποντας ότι για μια ακόμη φορά έγιναν τα ίδια.

Έχουμε μια στιγμιαία πράξη. Δεν τον απώθησε. Δεν έχουμε ύβρεις, δεν έχουμε βιαιοπραγία. Και έχουμε άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του διαιτητή να τον αποβάλλει.

Είναι άνθρωπος και ο ίδιος. Έχει υπομείνει τόσα. Και στιγμιαία είχε μια λάθος αντίδραση. Υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση».

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 15:58