Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα παιχνίδι που είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον ρέφερι, Γιώργο Τζοβάρα.
Ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα έδωσε τρία πέναλτι στην αναμέτρηση, με το δεύτερο εξ αυτών, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιουνές στο 15ο λεπτό, να είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα.
Οι «πράσινοι», που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή τη φάση, έσωσαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που κέρδισε ο Μπουζούκης από τον Σιώπη και την εύστοχη εκτέλεση -αλά Πανένκα- του Χατζηγιοβάννη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Διούδης, που απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Άρη, λέγοντας «όχι» στον Γκάμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 84ο λεπτό η ομάδα του Παντελίδη είχε δοκάρι με τον Βέλεθ, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μακέντα στο 89′.

O επίμαχες φάσεις του αγώνα:
Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο κινητικός στο ξεκίνημα του αγώνα και σε μία από τις πρώτες του επισκέψεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ινσούα ανέτρεψε τον Γκάμα.
Ο… παθών ανέλαβε την εκτέλεση ωστόσο ο Διούδης έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα, στερώντας έτσι το γκολ στην πρώην ομάδα του.
Εννέα λεπτά αργότερα ωστόσο ο διαιτητής Τζοβάρας υπέδειξε και νέο πέναλτι υπέρ του Άρη. Μετά από πλάγια σέντρα του Μενέντεθ, η μπάλα βρήκε τον μηρό του Γιόχανσον με τον διαιτητή να… βλέπει χέρι, καταλογίζοντας για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών, παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαμζά Γιουνές, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με το έκτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και μάλιστα ο Δώνης, αναγκάστηκε λίγο αργότερα να αλλάξει τα πλάνα του: ο Γιόχανσον λόγω τραυματισμού πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, στη θέση του μπήκε ο Χ. Δώνης, με τον σχηματισμό του «τριφυλλιού» να αλλάζει από 3-4-3 σε 4-3-3.
Ο Άρης συνέχισε να έχει τα «ηνία» και σε διάστημα δύο λεπτών (37′ και 39′) πλησίασε στο 2-0, ωστόσο ο Διούδης αποσόβησε τους κινδύνους, αρχικά στην κεφαλιά του Δεληζήση και στη δεύτερη περίπτωση σε φάουλ του Μπρούνο Γκάμα από πλάγια θέση.
Ο Παναθηναϊκός ως την λήξη του ημιχρόνου είχε μια διπλή ευκαιρία στο 41′, αλλά οι αμυντικοί των «κίτρινων» έδιωξαν με διαδοχικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη ο Άρης συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και απείλησε με τους Ντιγκινί και Γιουνές ωστόσο μετά το 60′ το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοση του, πίεσε την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Κουέστα.
Με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την ισοφάριση, η ομάδα του Παντελίδη χτυπούσε στην αντεπίθεση και μάλιστα στο 84′ είχε μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Από φάουλ του Ματίγια, στην περιοχή και προβολή του Βέλεθ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με το «τριφύλλι» να μένει «ζωντανό» στην αναμέτρηση.
Στο 86′ ο Άρης έφτασε κοντά στο 2-0 με το σουτ του Ματίγια από καλή θέση, το οποίο ωστόσο δεν βρήκε στόχο, ενώ λίγο αργότερα οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Μακέντα.
Κι ενώ το ματς είχε φτάσει στις καθυστερήσεις και οι γηπεδούχοι έδειχναν να απέχουν ελάχιστα από τη νίκη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, σε μία αρκετά δύσκολη φάση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μπουζούκης πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα από τον Σιώπη, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής από την Φθιώτιδα έδωσε την παράβαση, με τον Χατζηγιοβάννη να ευστοχεί με περίσσια ψυχραιμία, με εκτέλεση αλά Πανένκα.

Κίτρινες: Ματίγια, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μακέντα, Ινσούα 

Κόκκινες: Μακέντα (89′)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ματέο (79΄Μάβραϊ), Ντιγκινί (73΄Ματίγια), Γιουνές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (33΄Δώνης), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73΄Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε (73΄Καμπέτσης), Πούγγουρας.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές (1-0)

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη (1-1)

Η απόκρουση του Διούδη στο πρώτο πέναλτι του Άρη:


 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης