Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Δεν γνωρίζουμε αν ο Λάζλο Μπόλονι είναι λάτρης του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ούτε επίσης είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν έχει υπόψη του τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο Ρουμάνος, σαν άλλος καπετάν Ανδρέας Γιαμαλής, στην ταινία «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι», η οποία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1968, βρήκε «θησαυρό» στο… ψυγείο του πλοίου του.

Για όσους δεν γνωρίζουν το στόρι της συγκεκριμένης ταινίας, η Μάρω Κοντού είχε τρυπώσει στο ψυγείο του πλοίου, στο οποίο καπετάνιος ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, πριν εντοπιστεί από άτομα του πληρώματος.

Όπως δηλαδή συνέβη και με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος εσχάτως έχει βρει λύση στο σκοράρισμα από έναν επιθετικό που, αν και ήταν εδώ και αρκετά καιρό στο ψυγείο του ρόστερ των «πράσινων», παρουσιάζεται… καυτός το τελευταίο διάστημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έξοδο στα συνεχόμενα γκολ

Ο λόγος φυσικά για τον Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος, από εκεί που βρέθηκε μία ανάσα από την πόρτα της εξόδου πριν λίγο διάστημα, με ομάδες από τη Β΄ Ιταλίας να έχουν δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, πήρε την ευκαιρία του από τον Ρουμάνο και κυριολεκτικά την άρπαξε από τα μαλλιά.

Ο 22 Μαΐων επιθετικός έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, βάζοντας την υπογραφή του σε σημαντικές νίκες της ομάδας του.

Νίκες που τη βοήθησαν να κάνει το «5 στα 5» το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες έχει καταφέρει να πλησιάσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η ασίστ και τα γκολ σε τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές

Συγκεκριμένα, ο νεαρός στράικερ βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο «διπλό» (1-0) επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ακολούθησε το γκολ επί του ΟΦΗ στην επικράτηση με 2-0 επί των Κρητικών για να έρθει το χθεσινό ματς με τον Βόλο, όπου με το γκολ του άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του και πάλι με 2-0 σκορ.

 

 

 

Πριν βέβαια από αυτά τα παιχνίδια, ο Καμπετσής είχε βοηθήσει την ομάδα του να σφραγίσει ακόμη ένα «τρίποντο», δίνοντας στο ματς με την ΑΕΛ την ασίστ στον Εμμανουηλίδη, με την οποία διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για το τριφύλλι.

Έτσι ο Καμπετσής, από εκεί που ήταν μακριά από τα γκολ επί 409 ημέρες, έχει καταφέρει να σημειώσει τρία γκολ μέσα σε διάστημα 11 ημερών, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή του για την ευκαιρία που του έδωσε.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μέσω Ντόρτμουντ

Ας θυμηθούμε όμως την καριέρα του 22χρονου στράικερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού πριν τελικά φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, μέσω της Ντόρτμουντ.

Ο Αργύρης Καμπετσής άρχισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών στον  Άρη Πετρούπολης.

Έναν χρόνο αργότερα εντάχθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ ύστερα από εισήγηση του Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του σε ένα τουρνουά στην Παλλήνη.

Στην Ένωση έμεινε για δύο χρόνια και ακολούθως το 2008 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου παρέμεινε για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Από τους Πειραιώτες, με τους οποίους σημειωτέον πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κ-20 του συλλόγου, αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017.

Κι αυτό γιατί αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους».

Ακολούθησε στην καριέρα του το κεφάλαιο της Ντόρτμουντ, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, με τον νεαρό στράικερ να αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα των Βεστφαλών για μια σεζόν στην τέταρτη γερμανική κατηγορία. Το κοντέρ του με τους Γερμανούς κατέγραψε 14 συμμετοχές.

Τελικά από την Ντόρτμουντ αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018.

Ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται και μένει ελεύθερος, με τον Παναθηναϊκό να ανακοινώνει την απόκτησή του στις 20 Αυγούστου 2018, δύο ημέρες μετά το διαζύγιό του από τη γερμανική ομάδα.

Στους «πράσινους» ο Καμπετσής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα τoυς στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στην εντός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού για την τέταρτη αγωνιστική της Super League.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν ο Καμπετσής καταγράφει ελάχιστες συμμετοχές με το «τριφύλλι», μέχρι την έλευση του Μπόλονι, ο οποίος τον έριξε στο γήπεδο και δικαιώθηκε.

Έτσι, από εκεί που ήταν φευγάτος από τον Παναθηναϊκό, πλέον ο 22χρονος επιθετικός έχει στα χέρια του νέα πρόταση ανανέωσης έως το 2023 με βελτιωμένες αποδοχές (φτάνουν τις 130.000 με 140.000 ευρώ, συν τα μπόνους) από τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν κάνει τις καλύτερες μεταγραφές εκ των έσω το τελευταίο διάστημα (Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης