Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το φετινό Champions League, αφού γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο είχε ολοκληρωθεί χωρίς γκολ. Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν πλέον στα πλέι οφ του Europa League.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ με αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς, ενώ στο 36’ ο Μπομπό ισοφάρισε σε 1-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 42’ ο Μποκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία εξ αρχής. Ή πίεση των «πράσινων» καρποφόρησε στο 16’, όταν ο Αρσλάναγκιτς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα πριν φτάσει στον Μπεργκ, την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνέχισε να ψάχνει ακόμα ένα γκολ, όμως η Σταντάρ Λιέγης βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει αρχικά και σε σύντομο διάστημα να πάρει και το προβάδισμα! Στο 36’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος και η Σταντάρ «χτύπησε» στην αντεπίθεση. Ο Μπομπό εκμεταλλεύτηκε το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας και αφού πρόλαβε την έξοδο του Καρνέζη πλάσαρε και ισοφάρισε σε 1-1. Έξι λεπτά μετά ο Μποκού, που πέρασε στο γήπεδο, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μπιά, με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και πέτυχε το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αναστασίου πέρασε στο γήπεδο τους Καρέλη και Κλωναρίδη, στη θέση των Πέτριτς και Μέντες και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει. Όμως ο Κλωναρίδης πρόλαβε να παίξει μόλις εννέα λεπτά, αφού στη συνέχεια τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το 65’ οι «πράσινοι» κυριάρχησαν πλήρως και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22 (!) τελικές προσπάθειες χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Μέσα σε τρία λεπτά, στο 69’ ο Ντίνας και στο 72’ ο Σίλντενφελντ σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Καβασίμα, ενώ ο Ιάπωνας κίπερ όπου χρειάστηκε επενέβη και διατήρησε την εστία του ανέπαφη στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League.

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-2 (Ote Sport 1)

Γκολ: 16′ αυτογκόλ Αρσλάναγκιτς – 36′ Μπομπό, 42′ Μποκού
70′ δοκάρι ο Ντίνας
72′ δοκάρι ο Σίλντενφελντ

1-0 16′ αυτογκόλ Αρσλάναγκιτς

1-1 36′ Μπομπό

1-2 42′ Μποκού

Κίτρινες κάρτες: Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα – Γουότ, Σιμάν

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (56′ Καρέλης), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (56′ Κλωναρίδης – 65′ Ντίνας), Μπέργκ.

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (54′ Γουότ), Μπιά (20′ λ.τρ. Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71′ Ατζντάρεβιτς), Λουμάντζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης