Παρελθόν θα αποτελέσει ο Γιώργος Δώνης στο τέλος της σεζόν από τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος το βράδυ της Πέμπτης τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ολοκληρωθεί η συνεργασία τους, μετά το πέρας των πλέι οφ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η ενημέρωση στον Έλληνα τεχνικό έγινε μέσω επιστολής, στην οποία ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, αφού τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον σύλλογο, του διαμήνυσε ότι θα ήθελε να κάνουν μία συνολική κουβέντα για το πώς θα χωρίσουν τους δρόμους τους, μετά το επίσημο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος πάντως δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο, με τον οποίο θα φτάσουν οι δύο πλευρές στο «διαζύγιο», δεδομένου ότι ο Δώνης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021.

Στη δε σύμβαση που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2018, έχει μπει μία αμφίδρομη ρήτρα: Εάν οι «πράσινοι» απολύσουν τον Δώνη, θα πρέπει να του καταβάλλουν το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου του, ενώ εάν ο Έλληνας τεχνικός έφευγε με δική του πρωτοβουλία από την ομάδα, θα έπρεπε να καταβάλει αντίστοιχα ως «πέναλτι» ποσό που θα αντιστοιχούσε στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου.

Ο τελευταίος όρος είχε μπει τότε, για να είναι «καλυμμένος» ο Παναθηναϊκός δεδομένου ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Αραβία και Αίγυπτο για τον Έλληνα τεχνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν, είναι πως η πλευρά του Δώνη υποστηρίζει πως υπάρχει μία οφειλή ύψους περίπου 300.000 ευρώ από τη διοίκηση προς το πρόσωπό του, για την οποία έχει συμφωνήσει να «μετακυλήσει» ως ποσό και να πληρωθεί αργότερα, προκειμένου να μην υπάρξει θέμα με την αδειοδότηση.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιό του την επόμενη σεζόν είναι περίπου 880.000 ευρώ, για να «σπάσει» η συνεργασία του θα πρέπει να καταβληθεί στον Δώνη το ποσό των 440.000 ευρώ (50%), ενώ μαζί με τα οφειλόμενα το σύνολο ανεβαίνει στις 740.000 ευρώ.

Όλα αυτά πλέον θα πρέπει να επιλυθούν ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών. Η ουσία είναι πως εννέα μέρες πριν από την έναρξη των πλέι-οφ, ο Παναθηναϊκός και όλο το «πράσινο» περιβάλλον, ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από… μπάλα.

Ο 50χρονος προπονητής ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στις 3 Ιουλίου 2018 και μέχρι σήμερα σε 67 αγώνες είχε απολογισμό 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 20 ήττες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης