Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα γκολ του «Αίαντα» σημείωσαν στο 39’ ο Σένε και στο 55’ ο Τετέ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίζει αμυντικά και τον Άγιαξ να παίρνει την κατοχή και τις πρωτοβουλίες. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά στη συνέχεια και στο 21’ ο Ονανά μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Γουακάσο. Πέντε λεπτά μετά ο Βιγιαφάνιες έκλεψε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Ιμπάρμπο, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγιαξ είχε μία καλή στιγμή με το Τσέρνι στο 37’ να σουτάρει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο «Αίαντας» άνοιξε το σκορ. Ο Σένε εκτέλεσε το μακρινό φάουλ με δύναμη και ο Στιλ ξεγελάστηκε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και ο Άγιαξ να προηγηθεί με 1-0.

Το ματς κλείδωσε υπέρ των Ολλανδών στο 50’. Ο Τετέ πήρε την μπάλα από τον Χουλτ και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στη συνέχεια ο Άγιαξ δημιούργησε φάσεις για να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ, όμως το σκορ δεν άλλαξε. Στο 56’ ο Βαν ντε Μπέεκ σούταρε μέσα από την περιοχή, στο 62’ ο Κασιέρα με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ πάνω από τα δοκάρια πέρασε και η προσπάθεια του Βαν ντε Μπέεκ στο 71’.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0 (COSMOTE SPORT 4)

Γκολ: 39′ Σένε, 50′ Τετέ

Κίτρινες κάρτες: Ντάικς – Βιγιαφάνιες, Γουακάσο

Κόκκινες κάρτες:


Άγιαξ (Πίτερ Μπος):
Ονάνα, Τετέ, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάικς, Σένε (69′ Ντε Γιονγκ), Βαν ντε Μπέεκ, Νουρί, Τσέρνι, Κασιέρα, Γιουνές (62′ Κλέμεντ).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Σάμπα (57′ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (62′ Λεντέσμα), Χουλτ, Λουντ, Ιμπάρμπο (75′ Ρινάλντι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης