Κανονικά την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς στο -κεκλεισμένων των θυρών- «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των 16 του Europa League, καθώς, όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα, η UEFA απέρριψε το σχετικό αίτημα που κατέθεσε για αναβολή του αγώνα.

«Η Γουλβς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα επίσημο αίτημα που υποβλήθηκε στην UEFA προτείνοντας την αναβολή της αναμέτρησης της Πέμπτης στο Europa League με τον Ολυμπιακό απορρίφθηκε. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, σύμφωνα με την αναγκαστική προσωρινή αναστολή παρουσίας φιλάθλων στις αθλητικές εκδηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, για να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα. Η θέση μας είναι ότι το ταξίδι θέτει περιττούς κινδύνους για τους παίκτες, το προσωπικό, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων αυτών που θα ταξιδέψουν, σε τόσο κρίσιμες στιγμές» ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφωνεί, αλλά σέβεται την απόφαση της UEFA

«Η ανησυχία μας είναι επίσης για τους αντιπάλους μας, των οποίων οι παίκτες και το προσωπικό εξετάστηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) και αναμένεται πλέον να αγωνιστούν σε ένα σημαντικό παιχνίδι, κάτω από τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτη τους έχει προσβληθεί από τον ιό. Υπάρχει επίσης απογοήτευση επειδή ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους των δύο ομάδων, καθώς αυτό είναι μέρος του γεγονότος που καθιστά την ευρωπαϊκή διοργάνωση τόσο ξεχωριστή, όπως και το γεγονός ότι οι οπαδοί μας μας έχουν ήδη υποστηρίξει εξαιρετικά στο Europa League αυτή τη σεζόν.

»Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο και ότι η καλή υγεία του ευρύτερου κοινού είναι ένα από αυτά. Ωστόσο σεβόμαστε την απόφαση της UEFA και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και θα ταξιδέψουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Ελλάδα για να παίξουμε το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπίζουμε ότι το αίτημά μας προς την UEFA και η αποδοχή της απόφασής της μπορούν να λειτουργήσουν ως ο καταλύτης για να σκεφτούν διαφορετικές επιλογές, γιατί αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος αγώνας που θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης