Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, επικρατώντας την Τρίτη στο «Καραϊσκάκη» με 4-2 της Μάλμε, στο Η Γιουβέντους ακολούθησε την Ατλέτικο στους 16, μετά τη μεταξύ τους λευκή ισοπαλίαπλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να νικήσει τη Γιουβέντους στο Τορίνο (0-0), κι έτσι η ομάδα του Πειραιά τερμάτισε τρίτη στον όμιλο και θα συνεχίσει στο Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» που έκαναν το «3 στα 3» στην έδρα τους στη φετινή διοργάνωση, τα πέτυχαν οι Φουστέρ (22′), Ντομίνγκες (63′), Μήτρογλου (87′) και Αφελάι (90′), ενώ οι πρωταθλητές Σουηδίας ισοφάρισαν δύο φορές με τους Κρουν (59΄) και Ρόζενμπεργκ (81΄).

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας σωστή τακτική σε όλες τις γραμμές και συγκέντρωση πήρε τα ηνία με το… καλησπέρα. Η πίεση των Πειραιωτών προς τη Μάλμε οδηγούσε τους φιλοξενούμενους σε λάθη κι έτσι η ελληνική ομάδα «φλέρταρε» με το 1-0 αρκετά νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Ντομίνγκες και την κάθετη μπαλιά που επιχείρησε, ο Όλσεν έδιωξε τη μπάλα, ωστόσο ο Κασάμι στην επαναφορά της από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και είδε την ανωτερότητα του να μετουσιώνεται σε γκολ στο 22ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από το πλάγιο που εκτέλεσε ο Μαζουακού, ο Κασάμι έπιασε την κεφαλιά και ο Φουστέρ με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (1-0), φάση στην οποία τραυματίστηκε μετά από κλωτσιά που δέχτηκε από τον Κονάτε.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει τη συνοχή του και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισορροπήσουν το ματς και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ρομπέρτο, ο οποίος μέχρι τότε ήταν θεατής στο παιχνίδι.
Οι πρωταθλητές Σουηδίας απειλούσαν τον Ισπανό γκολκίπερ κυρίως με στημένες φάσες και στο 38’ λίγο έλειψε να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Εντινγκά στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι είδε την μπάλα να χτυπάει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του πριν αυτή καταλήξει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 47′ με το Μήτρογλου, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε και δέχτηκε την ισοφάριση.

Ο Κρόον στο 56’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και τρία λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση της ομάδας του τροφοδοτήθηκε από τον Φόρσμπεργκ από δεξιά και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Ολυμπιακός… θορυβήθηκε από το γκολ της ισοφάρισης, ανασυντάχθηκε και στο 63′ με γκολ του κορυφαίου παίκτη του (και) στο σημερινό ματς, Τσόρι Ντομίνγκες πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

 Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντινός έπιασε ένα εξαιρετικό βολέ από πλάγια και έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα του Όλσεν, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 2-1.

Μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως το ρυθμό, δεν κινδύνευσαν ούτε μία φορά από τους Σουηδούς, ωστόσο ο Ρόζενμπεργκ εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία της άμυνάς του του Ολυμπιακού, από τη σέντρα του Τίνερχολμ, και ισοφάρισε σε 2-2 στο 81′.

Ο Ολυμπιακός  ωστόσο δεν κατέθεσε τα… όπλα και έφτασε στην επίτευξη δύο ακόμα τερμάτων. Στο 87′ ο Μήτρογλου με πλασέ έκανε το 3-2 και στο 90′ ο Αφελάι «σφράγισε» τη νίκη των Πειραιωτών επί της Μάλμε, που ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αντού στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο τα νέα από το Τορίνο δεν έμελλε να είναι χαρμόσυνα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πάντως έχουν ως παρηγοριά την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa League.

(Όλα τα γκολ του αγώνα)

Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2

Γκολ: 22′ Φουστέρ, 63′ Τσόρι Ντομίνγκες, 87′ Μήτρογλου, 90′ Αφελάι – 59′ Κρόον, 81′ Ρόσενμπεργκ

Κίτρινες: Έρικσον, Αντού, Ελάντερ, Χάλστι

Κόκκινες: Αντού (90′, Μάλμε)

Δοκάρια: 38′ (Δοκάρι για τη Μάλμε μετά από κεφαλιά του Εντινγκά)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77′ Αφελάι), Τσόρι, Μήτρογλου (88′ Μπενίτες).

Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονατέ (56′ Κρόον), Χάλστι, Έρικσον (75′ Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Τέλιν (81′ Τσιμπίτσκι), Ρόζενμπεργκ.

Η τελική βαθμολογία του Α’ ομίλου:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13
2. Γιουβέντους 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Μάλμε 3

Ο Μαζουακού κόντρα στον Ρικαρντίνιο
Ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε το γκολ του καθώς τραυματίστηκε
Ο Κασάμι πανηγυρίζει το γκολ της ομάδας του
Ο Φουστέρ στη φάση του γκολ δευτερόλεπτα πριν ανοίξει το σκορ
Ο Φουστέρ τα κάνει όλα: μαρκάρει, δημιουργεί και σκοράρει
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δίνουν όρκο νίκης
Φωτογραφίες: intime.gr

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης