Απλά με ένα χρηματικό πρόστιμο τη γλύτωσε ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Πάτρας στο πλαίσιο του αγώνα με την Παναχαϊκή, για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Ένα μήνα περίπου μετά την εξοντωτική απόφαση εις βάρος της ΑΕΚ, στην οποία είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε ότι πρέπει να τιμωρήσει μόνο με πρόστιμο 60.000 ευρώ τους Πειραιώτες για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθησαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οπαδού, τις μάχες σώμα με σώμα της Αστυνομίας με οπαδούς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και διακοπή 15 λεπτών της αναμέτρησης, λόγω δακρυγόνων, που είχαν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνταν με αφαίρεση τριών βαθμών, βάσει του άρθρου με το οποίο είχαν κληθεί σε απολογία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τελικά ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με βάση το άρθρο 4α και όχι με το 4β.

H διαφορά των δύο άρθρων είναι ότι στο 4α δεν γίνεται λόγος για βιαιοπραγία αλλά και για επεισόδια εντός του γηπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ακροαματική διαδικασία της απολογίας τους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικαλεστεί το άρθρο 3 του ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι αν υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών, αυτή πρέπει να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

Τελικά το δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στο υπόμνημα 50 σελίδων που κατέθεσαν και αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών για τους Πειραιώτες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η απόφαση της Πειθαρχικής ήταν παμψηφεί από την τριμελή επιτροπή της ΕΠΟ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης