Tον λόγο που οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» η μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active» ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Θουκής Θουκυδίδης.

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του κυπριακού συλλόγου προέβλεψε ότι οι ερυθρόλευκοι θα χτυπήσουν ξανά την… πόρτα της ομάδας του για τον 19χρονο χαφ, ο οποίος είχε υπογράψει προσύμφωνο με τους Πειραιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε, είχε δύο πτυχές. Η μια ήταν να δοθούν λεφτά και η δεύτερη ανέφερε ότι έπρεπε να δοθούν λεφτά αν είχε χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε χρόνο συμμετοχής. Εμείς το θέλαμε σε λεπτά, ο Ολυμπιακός πάνω από 20 λεπτά κτλ. Από εκεί και πέρα, το ποσό για να το πάρουμε, μας προβλημάτιζε για το αν ο παίκτης δοθεί δανεικός. Εκεί προέκυψε διαφωνία.

Εμείς θεωρούσαμε σωστό να μετρούν οι συμμετοχές όπου κι αν παίξει και ο Ολυμπιακός δεν το δέχθηκε, προέκυψε μια διαφωνία και εκεί χάλασε η συμφωνία. Για εμάς, το να πάρουμε ένα ποσό ήταν ένας στόχος, αλλά αφού ένα άλλο ποσό δεν ήταν σίγουρο λόγω όρων, δεν μας έβρισκε σύμφωνους» ανέφερε αρχικά ο Θούκης Θουκυδίδης και πρόσθεσε:

«Στις 21/8 μας έστειλε ο Ολυμπιακός 2 έγγραφα. Τα μελετήσαμε στις 24 του Αυγούστου, αποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν ολοκληρώσαμε την συμφωνία. Αν ο Κωστή δινόταν σε άλλη ομάδα, θα είχαμε ένα ποσοστό πάνω στο ποσό της μεταγραφής. Ένα 10%. Και εκεί υπήρχαν ασάφειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μελετώντας τα έγγραφα και τις πτυχές, αποφασίσαμε να τις απορρίψουμε. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό. Αν δεν έκλεισε η μετεγγραφή, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Εμείς είμαστε ανοικτοί. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει, ανεξάρτητα με αυτό, εγώ προσωπικά νιώθω πως πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, ήταν πολύ εντάξει και οι επαφές σε φιλικό επίπεδο».

Ερωτηθείς για το ποσό που θα έπαιρνε η Νέα Σαλαμίνα από τη μεταγραφή του Κωστή στον Ολυμπιακό επισήμανε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για ποσά. Ήταν περίπου όμως 350.000 ευρώ».

Για το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, είπε:

«Εμείς με τον ποδοσφαιριστή μιλήσαμε, του εξηγήσαμε και του έχουμε ξεκαθαρίσει. Καταλαβαίνει την θέση της ομάδας, δεν είμαστε αρνητικοί αν ικανοποιηθούμε. Έχουμε χρόνο, είναι μόλις 19 χρονών, ας δείξει τι μπορεί να προσφέρει και είμαι σίγουρος ότι θα μας χτυπήσουν ξανά την πόρτα. Για κανένα λόγο δεν θα αφήσουμε τον Κωστή να παίξει μπάλα στο εξωτερικό. Υπομονή και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης