Σε συνέντευξή του στη NOVA o Ντανιέλ Ποντένσε ξεκαθάρισε ότι θέλει να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον Ολυμπιακό, προκειμένου να καταφέρουν οι Πειραιώτες να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Aναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Λιβαδειά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κάνατε ίσως το καλύτερό σας παιχνίδι;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το πρωτάθλημα και θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά, με μία καλή απόδοση, με μία νίκη και με ένα ωραίο θέαμα. Τα καταφέραμε, παίξαμε καλά, κερδίσαμε. Όμως, νομίζω πως αυτή ήταν μόνο η αρχή. Από εδώ και πέρα θα βελτιωνόμαστε συνεχώς και θα εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι».

Αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, τι θα θέλατε να διορθώσετε; Αν έχεις εντοπίσεις κάποιο στοιχείο στο παιχνίδι σας από το ματς με τον Λεβαδειακό που θα ήθελες να το διορθώσετε;

«Κερδίσαμε με 2-0 και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με πολλά περισσότερα γκολ διαφορά. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο γκολ. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να βελτιώσουμε. Είναι κάτι που το δουλεύουμε, γιατί είμαστε μία ομάδα η οποία παίζει πολύ καλά και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Όμως, θέλουμε να τελειώνουμε με περισσότερη επιτυχία τις φάσεις μας. Θέλουμε περισσότερα γκολ. Θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Και αυτό είναι στο οποίο συγκεντρωνόμαστε αυτήν τη στιγμή».

Τι εικόνα έχεις για τον ΠΑΣ Γιάννινα; Προέρχεται από μία βαριά εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Μήπως αυτό το αποτέλεσμα κάνει πιο επικίνδυνο τον αντίπαλό σας;

«Σίγουρα η βαριά ήττα τους θα τους κάνει να θέλουν πολύ περισσότερο μία καλή εμφάνιση. Γνωρίζουμε πως με όποια ομάδα κι αν παίξουμε, η ομάδα αυτή προσπαθεί να δείξει τον καλύτερό της εαυτό. Γιατί είναι για εκείνους το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Γιάννινα. Περιμένουμε, λοιπόν, μία ομάδα η οποία θα παλέψει πολύ. Όμως, εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ποιότητα που έχουμε. Αν και εμείς δείξουμε τη διάθεση να παλέψουμε τόσο πολύ, όσο θα παλέψουν και εκείνοι, τότε με την ποιότητά μας η νίκη μας είναι σίγουρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ίσως να είναι ένα πρόβλημα για τους παίκτες του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα θα δυσκολέψει την κατάσταση. Δεν γνωρίζω πώς είναι το γήπεδο αυτό. Δεν ξέρω τι θα βρούμε εκεί. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο, όπου η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι τέλεια. Όμως, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, παρόλο που φυσικά δημιουργεί δυσκολίες».

Το πρόγραμμα, ωστόσο, είναι υπερφορτωμένο, καθώς έχετε πρωτάθλημα, κύπελλο, αλλά και τα ευρωπαϊκά ματς. Το βαρύ πρόγραμμα δυσχεραίνει το έργο σας;

«Προερχόμαστε από την περίοδο των διακοπών. Νομίζω πως ο καθένας έχει καταφέρει να ξεκουραστεί αρκετά για να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη και δύσκολη περίοδος συνεχόμενων παιχνιδιών. Νομίζω πως ήταν σημαντικό το γεγονός πως ξεκουραστήκαμε τόσες μέρες. Αυτήν τη στιγμή νιώθουμε πανέτοιμοι να τα δώσουμε όλοι και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσκλήσεις των συνεχόμενων αγώνων».

Πώς κυλάει η ζωή σου στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;

«Είναι όλα πολύ καλά. Κορυφαίος ο σύλλογος. Κορυφαία η πόλη. Μου αρέσουν όλα πολύ».

Και σε προσωπικό επίπεδο, τι στόχο έχεις για τη νέα χρονιά;

«Κάθε χρόνο θέτω τους προσωπικούς μου στόχους. Αυτήν τη χρονιά αυτό που θέλω είναι στα παιχνίδια που παίζω να είμαι όσο καλύτερος μπορώ. Να βάζω γκολ, να δίνω ασίστ, να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Και φυσικά η ομάδα μας να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης