«Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για το νέο μουσείο του Ολυμπιακού»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015, 15:33
«Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για το νέο μουσείο του Ολυμπιακού»
Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για τον εορτασμό των 90 ετών του Ολυμπιακού και γνωστοποίησε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαθέσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου, υπερσύγχρονου μουσείου του συλλόγου.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, για να αφήσει το στίγμα του για τον εορτασμό των 90 ετών, σκέφτηκε να προσφέρει κάτι σε αυτή την επέτειο. Αποφάσισε να δωρίσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το σημερινό για να κάνει γνωστότερο τον Ολυμπιακό στον κόσμο. Σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές δραστηριότητες κα θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο γνωστό το όνομά μας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αυτό το μουσείο δεν απευθύνεται μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα», ανέφερε ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ.


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, είπε: «Είναι ένα προσωπικό δώρο του κ. Μαρινάκη στον σύλλογο. Μία κιβωτός για να μεταλαμπαδεύσει την ιστορία του συλλόγου σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Μουσείο θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα είναι διπλάσιο από το τωρινό και θα είναι προς το ΣΕΦ. Θα γίνει παρουσίαση και θα δείτε τις μακέτες. Θα είναι τουριστικός προορισμός για όλους όσους έρχονται στην Αθήνα».

Ο Καρεμπέ ανέφερε για τα γενέθλια του συλλόγου: «Είναι μία σπουδαία ημέρα δόξας για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια δόξας του αγαπημένου μας Θρύλου. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό τον σύλλογο. Πριν από τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κριστιάν Καρεμπέ υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν δουλέψει και έχουν κάνει θυσίες για αυτό εδώ τον σύλλογο. Νιώθω πάρα πολύ περήφανος, αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρός για τα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που έκαναν τόσο μεγάλη την ιστορία του Ολυμπιακού».

Την πλευρά των παικτών εκπροσώπησε ο αρχηγός, Γιάννης Μανιάτης: «Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος, ο ενδοξότερος σύλλογος, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Μιλάμε για έναν σύλλογο που είναι πολλά περισσότερα από ένας σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι τον στηρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και πρέπει εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η ομάδα να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά».

Σε ερώτηση αν υπάρξει εκδήλωση με τους αρχηγούς των υπόλοιπων τμημάτων, σχολίασε: «Τώρα που το λέτε μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Θα είναι πολύ όμορφο να βρεθούμε όλοι οι αθλητές μαζί και να μπορέσει ο κόσμος να μας δει από κοντά, να μοιράσουμε αυτόγραφα, να μιλήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί».

Ο Κώστας Καραπαπάς είπε στη συνέχεια: «Από τις αρχές Μαρτίου όλη τα ψηφιακά Μέσα έχουν ντυθεί με τα επετειακά σύμβολα. Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο κόσμος. Ο κόσμος που μας δίνει την τεράστια δύναμη και έχει κάνει τον Ολυμπιακό να είναι η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη στην Ελλάδα. Ο κόσμος μιλάει στο Olympiacos TV και οι άνθρωποι του καναλιού έχουν δημιουργήσει μία σειρά από βίντεο με τον τίτλο ‘Ολυμπιακός για μένα σημαίνει…’. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ψυχής και θα μπορέσετε να βρείτε κάτι από τη δική σας ζωή. Οι μαρτυρίες αυτές θα είναι περιεχόμενο στο Digital κομμάτι που ακούσατε προηγούμενους».

Για τις προσφορές που θα υπάρξουν για τα γενέθλια της ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Θα υπάρξουν στην μπουτίκ εορταστικές σειρές. Η φανέλα της επόμενης σεζόν θα είναι συλλεκτική και πολυαναμενόμενη. Στις 10 με 15 Μαρτίου το Red Store κάνει μία προσφορά 1+1 δώρο, δηλαδή με κάθε αγορά ενός προϊόντος θα παίρνει κάθε φίλαθλος άλλο ένα δωρεάν. Αύριο το απόγευμα θα υπάρχει μία γιορτή για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς θα υπάρχουν «ερυθρόλευκες» προσφορές και ενημερώνεται ο κόσμος από τις αφίσες. Υπάρχει ένα τουριστικό τρένο, θα υπάρχουν ανιματέρ, θα υπάρχουν δώρα και αναμνηστικά προϊόντα, ενώ θα γίνει και μία σχετική κλήρωση για δώρα του Ολυμπιακού. Με προσφορές από τους καταστηματάρχες. Επίσης θα γίνει ένα βιβλίο, μία φθηνή έκδοση, και θα δοθεί μέσα από τις εφημερίδες. Σκοπός μας είναι να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι αυτό το βιβλίο που θα αφορά τα 90 χρόνια του συλλόγου. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκδοση και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF. ΘΑ υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τον δήμο Πειραιά. Όλη η οικογένεια του συλλόγου θα γιορτάσει αυτά τα γενέθλια. Η μισή ελληνική κοινωνία θα γιορτάσει τη γέννηση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου. Θέλουμε οι δράσεις αυτές να αφορούν όλο τον κόσμο και θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ προανήγγειλε μια έκπληξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού την Τρίτη: «Για αύριο το βράδυ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Θα σας πω και άλλες λεπτομέρειες. Θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει γίνει από οπαδούς και θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Θα είμαστε όλοι εκεί για να την απολαύσουμε στα πλαίσια του εορτασμού».

Για το ότι δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση από τα τμήματα του συλλόγου, ανέφερε: «Το δόγμα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στήριξή μας στον Ερασιτέχνη και όπου το χρειαστεί ο σύλλογος. Τα 6-7 εκατ. ευρώ που έχουν πάει στον Ερασιτέχνη θα ήταν μία σπουδαία μεταγραφή, αλλά εμείς ενισχύουμε την ιστορία του συλλόγου. Υπάρχει ο κ. Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ, ο κ. Κουντούρης έχει κάνει μεγάλη δουλειά στον Ερασιτέχνη και τώρα είμαστε ευλογημένοι. Είμαστε παντού ηγέτες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015, 15:47