Mία ισοπαλία που είχε… γεύση νίκης απέσπασε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, για την 4η αγωνιστική της Super League, στο οποίο οι «πράσινοι» μίλησαν τελευταίοι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με εύστοχο πέναλτι του Μολό στο 90’.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, με τελευταία αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου συνετρίβησαν με 4-0 από τον Άρη και για αυτόν τον λόγο είχαν υποσχεθεί ότι θα βγάλουν αντίδραση απόψε απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό λοιπόν το έπραξαν και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των 6.800 φιλάθλων τους (σ.σ.: η προσέλευση αυτή συνιστά αρνητικό ρεκόρ) που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Tα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 36ο λεπτό, μετά το τέρμα του Γκερέρο, αντέδρασε στο β’ ημίχρονο και, αφού ο Μακέντα δεν μπόρεσε να νικήσει από την άσπρη βούλα στο 60′ τον Σα, εν τέλει κατάφερε με το πέναλτι του Γάλλου στο 90′ να πάρει μία χρυσή ισοπαλία, που θα τη βοηθήσει αρκετά και στο ψυχολικό κομμάτι.

Αυτός ήταν ο μόλις δεύτερος βαθμός για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια στη Super League για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ (2-2 με τον Άρη), προκειμένου να μείνουν χωρίς… συντροφιά στην κορυφή της Super League.

Την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα εναντίον της Τότεναμ παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς του «Κλ. Βικελίδης».

Κάτι απολύτως λογικό, αφού η βαριά ήττα (4-0) του Παναθηναϊκού έφερε και τις αντίστοιχες ανακατατάξεις.

Πιο συγκεκριμένα εκτός ένδεκάδας έμειναν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης και Χατζηγιοβάνης, με τους Σένκεφελντ (έκανε ντεμπούτο με το «τριφύλλι» απόψε), Κολοβό και Κουρμπέλη (επέστρεψε από τιμωρία) να παίρνουν φανέλες βασικών.

Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, «αποκάλυψη» τον Μπαρτ Σένκεφελντ και πολύ θετικούς ανασταλτικά τους Κουρμπέλη και Δώνη, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα.

Παρά τη δεδομένη ανωτερότητα του Ολυμπιακού στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις και είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, είχε τον Σεμέδο σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αμυντική ανισορροπία.

Η ομάδα του Μαρτίνς ευτύχησε όμως να προηγηθεί στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, μετά από 36 λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Γκερέρο κατάφερε με ωραίο σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα και μπήκε πολύ δυνατά στο β΄ ημίχρονο, με «αιχμή του δόρατος» το νεαρό Περέα.

Στο 58΄ ο Κολομβιανός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σεμέδο και οι γηπεδούχοι είχαν την τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια.

Εντούτοις ο Ζοζέ Σα έδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του, αποκρούοντας την εκτέλεση του Φεντερίκο Μακέντα.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι ο Στέγκεμαν αρχικά έδειξε επανάληψη της εκτέλεσης, αλλά είδε τη φάση στο VAR κι έδειξε να εκτελεστεί κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τα οποία φρόντισε να διορθώσει ο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Καμαρά, Ραντζέλοβιτς).

Μετά το χαμένο πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ενέπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και πλησίαζαν τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της νίκης.

Εντούτοις στο 88΄ ήλθε η ώρα της… εξιλέωσης για τον Μακέντα, που ήταν σε κακή βραδιά.

Ο Ιταλός με καταπληκτική ντρίπλα στον Μεριά, κέρδισε νέο πέναλτι, με τον παίκτη των Πειραιωτών να υποπίπτει για δεύτερο διαδοχικό ματς στην παράβαση, καθώς και στο παιχνίδι με την Τότεναμ είχε μαρκάρει αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Κέιν.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιοάν Μολό, ο οποίος δεν λάθεψε από την… άσπρη βούλα και, στέλνoντας την μπάλα στα δίχτυα του Σα, διαμόρφωσε στο 90′ το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι των «αιωνίων».

Κίτρινες: Ινσούα, Χρήστος Δώνης, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μακέντα – Σεμέδο, Γκερέρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρήστος Δώνης (71΄ Μπεκ), Κολοβός, Ζαχίντ (62΄ Μολό), Μπουζούκης, Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουϊ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (66΄ Ραντζέλοβιτς΅), Ποντένσε (90+3΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (69΄ Καμαρά), Γκερέρο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης