Η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη στο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής αναφορικά με το μετοχολόγιό της ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την υπόθεση που ήταν να εκδικαστεί την περασμένη Δευτέρα (17/2) και η οποία πήρε αναβολή.

Η ομάδα της Θράκης εκπροσωπήθηκε από 5 δικηγόρους, άλλους τόσους είχε ο Ολυμπιακός, δύο ο Πανιώνιος, ενώ, εκτός των «ερυθρόλευκων» και των «κυανέρυθρων», πρόσθετη παρέμβαση έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά του Πανιωνίου επικαλέστηκε έννομο (βαθμολογικό) συμφέρον και υπογράμμισε ότι αναμένει κυρώσεις και υποβιβασμό της Ξάνθης. Για έννομο συμφέρον μίλησε και ο Ολυμπιακός. «Η Ξάνθη είναι σε τροχιά εισόδου στα πλέι οφ. Η συμμετοχή της στα πλέι οφ θα αλλοιώνει τους όρους του ανταγωνισμού» τονίστηκε.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της πειραϊκής ομάδας ζήτησαν αναδρομική ισχύ στην ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης, δηλαδή ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της κι επιστροφή βαθμών στους συλλόγους που είχαν απώλειες στα παιχνίδια με τους Θράκες.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για «δεσμευτική εισήγηση της ΕΕΑ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επιβληθούν ποινές. Η παράβαση έχει χαρακτηριστεί βαρεία. Η κύρωση που για μένα πρέπει να επιβάλλετε είναι του υποβιβασμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να διαβιβάσετε το πόρισμα στον αρμόδιο εισαγγελέα για κακούργημα με υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως. Μόνο η ΕΕΑ μπορεί να χορηγήσει πιστοποιητικό. Με το πόρισμά της το ανακαλεί. Επικαλούμαι την υπ΄ αριθμόν 67 του 2015 για το θέμα της Κέρκυρας».

Οι δικηγόροι της ακριτικής ομάδας έκαναν ένσταση παραγραφής, με την ακόλουθη αιτιολογία: «Η παράβαση φέρεται να έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η ίδια επιτροπή τον Μάρτιο του 2019 έχει χορηγήσει άδεια για να συζητηθεί η μεταβίβαση στην Insports. Στις 22/8/2019 μας χορηγήθηκε πιστοποιητικό με βάση το μετοχολόγιο που αναφέρει μέτοχο Viamar. H EEA έχει εποπτική αρμοδιότητα. Από 22/8 έχει αρχίσει να τρέχει ο χρόνος της παραγραφής. Όλο το σύμπαν ήξερε ότι είχε γίνει η αλλαγή των μετοχών και η ΕΕΑ δεν έκανε τίποτα, μας έδωσε άδεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης