Με κορυφαίο τον Ζοσέ Σα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, ο Ολυμπιακός μετά την επικράτησή του με 1-0 στην Τουρκία, πέτυχε και δεύτερη νίκη απέναντι στην Μπασακσεχίρ, παίρνοντας έτσι πανηγυρικά την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το γκολ του Σεμέδο (55′) και το εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά (78′) οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν την Τρίτη με 2-0 της ομάδας του Οκάν Μπουρούκ (σ.σ.: ήταν στις εξέδρες λόγω τιμωρίας) στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έτσι σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ (νίκησε 3-2 στην έδρα της Πόρτο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός με το 1-0 του πρώτου αγώνα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησε ένα γρήγορο τέρμα που θα τον έκανε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 4′, αλλά ο «κεραυνός» του Γκιγιέρμε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη… Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι ανέβασαν απόδοση και αν δεν είχαν βρει απέναντί τους τον εξαιρετικό Σα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» είπε αρχικά όχι στον Βίστσα στο 10′ και στο 35′ με τρομερή επέμβαση σταμάτησε τον Ρομπίνιο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρτίνς σκόραραν στο 55′ και ταυτόχρονα έδιωξαν την πίεση που τους άσκησε η Μπασακσεχίρ.

Ο Γκερέρο με κεφαλιά απείλησε, αλλά ο Γκιουνόκ έδιωξε, το ριμπάουντ πήρε ο Σεμέδο και με προβολή έκανε το 1-0! Οι Τούρκοι, παρά το γκολ συνέχισαν την πίεσή τους, αλλά όλες τους οι προσπάθειες σταμάτησαν στον εκπληκτικό Σα.

Στο 77′ ο Ραντζέλοβιτς ανατράπηκε από τον Βιέιρα και ο Μάντεν έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά που έκανε το 2-0 και σφράγισε την πρόκριση για τα πλέι oφ του Champions League.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους του.

Κίτρινες: Ελαμπντελαουί – Αζουμπουίκε, Κλισί

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ (Ιρφάν Σαράλογλου): Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστσα, Αταμά (59′ Ντεμπά Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46′ Τουράν), Κριβέλι (75′ Γκουλμπραντσέν).

Το γκολ του Σεμέδο:

 

Το εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά:

 

Kαι ο Νταβίντ Φουστέρ βρίσκεται στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα των Πειραιωτών με τους Τούρκους

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης