Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Αυτός ο Ολυμπιακός ήταν διαστημικός… Ήταν θρύλος όνομα και πράγμα και δικαίως θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προηγούμενο γύρο η Κράσνονταρ άφησε εκτός νυμφώνος την Πόρτο, έχοντας νικήσει με 3-2 στην Πορτογαλία και φιλοδοξούσε να πράξει κάτι ανάλογο και στο Καραϊσκάκη.

Εντούτοις υπολόγιζε χωρίς τους Πειραιώτες… ξενοδόχους, οι οποίοι τη φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, που διεξήχθη την Τετάρτη στο Φάληρο, για τα πλέι οφ, και με τη νίκη τους με 4-0 επί των Ρώσων βρίσκονται ουσιαστικά από το πρώτο ματς στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκερέρο στο 30′, ο θαυματουργός Ραντζέλοβιτς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, σκόραρε δις σε διάστημα επτά λεπτών (78′, 85′) εκτόξευσε το σκορ στο 3-0, με τον Ποντένσε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 89′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο αγώνας

Στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επιφύλασσε καμία αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας.

Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Σα. Oι Σεμέδο και Μεριά ήταν τα δύο στόπερ, ενώ οι Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί κάλυπταν το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας, αντίστοιχα.

Στο κέντρο οι Μπουχαλάκης και Γκιγέρμε συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τους Βαλμπουενά, Μασούρα και Ποντένσε να είναι μπροστά τους και τον Γκερέρο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα ο πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος απασχόλησε έντονα τους Πειραιώτες στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ξεκίνησε βασικός με τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα φρόντισε να μην παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα του γηπέδου και να μην αφήσει ανοιχτούς διαδρόμους στην Κράσνονταρ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν καλά τον αγώνα και εμφανίστηκαν σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς διαβασμένοι.

Στο 12ο λεπτό οι Πειραιώτες απείλησαν για πρώτη φορά, με την μπάλα όμως μετά το σουτ του Μπουχαλάκη να καταλήγει στην αγκαλιά του Σαφόνοβ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, έπειτα από σέντρα του Μασούρα και κεφαλιά του Μπουχαλάκη, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω σε κόρνερ.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι που ήταν άφαντοι επιθετικά στο πρώτο μέρος είχαν υποψία ευκαιρίας στο 13′, όταν ο Σα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Βάντερσον.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να παραβιάσει την εστία της Κράσνονταρ, η οποία στο 25′ πραγματοποίησε την πρώτη της αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική. Ο Καμπελά δεν μπορεί να συνεχίσει κι έτσι έδωσε τη θέση του στον Όλσον.

Στο 30ο λεπτό το Καραϊσκάκη πήρε «φωτιά», καθώς έγινε το 1-0 για τους Πειραιώτες, με τον Γκερέρο να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» για τους «ερυθρόλευκους», σκοράροντας με ένα φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής.

Με τον Ολυμπιακό να έχει απίστευτα τρεξίματα η άμυνα της ελληνικής ομάδας κινδύνευσε ελάχιστα στο πρώτο μέρος.

Στη μοναδική περίπτωση που η ομάδα του Μαρτίνς ολιγώρησε ήταν στο 41′ όταν ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σα, με τη φάση όμως να θεωρείται ως μη γενόμενη, καθώς ο Σουηδός είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν και ένα δεύτερο γκολ και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει στο 44′ όταν ο Ποντένσε έπιασε ένα σουτ με το αριστερό κοντά από το ημικύκλιο, με την μπάλα όμως να περνά λίγο έξω από το δεξί του Σαφόνοφ.

Πάντως απείλησαν εκ νέου την εστία των Ρώσων πριν την ανάπαυλα, όταν ο Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις του Α’ ημιχρόνου έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να απομακρύνεται τελευταία στιγμή από τον Ραμίρες, κι ενώ ο Σαφόνοβ ήταν εξουδετερωμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν λίγο να κατεβάσουν τον ρυθμό, φροντίζοντας να κρατούν κλειστούς τους διαδρόμους, που οδηγούσαν στην εστία του Σα, περιμένοντας παράλληλα την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 59′ ο Σεμέδο έκανε λάθος στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Μπεργκ έβαλε την κόντρα και την κέρδισε και έδωσε στον νεοεισελθόντα, Σουλεϊμάνοβ αλλά το σουτ του δεν είναι καλό, κεντρικά στα όρια της περιοχής. 

Επτά λεπτά αργότερα ο Τσιμίκας έκανε το σουτ με τον Σαφόνοβ να μπλοκάρει, ενώ στο 70′ η μπάλα μετά το σουτ του Μασούρα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Σαφόνοφ.

O Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει με μεθοδικότητα το δεύτερο γκολ, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα και στο 79′ έφτασε στο 2-0, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην κόντρα, με τον Βαλμπουενά να βγάζει μπαλιά-τρύπα για τον νεοεισελθόντα Ραντζέλοβιτς, ο οποίος, μετά το ματς με την Μπασακσεχίρ (είχε κερδίσει το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γάλλος) έβαλε τη σφραγίδα του και στον θρίαμβο επί των Ρώσων, σκοράροντας με ψύχραιμο πλασέ.

Ακολούθησε ερυθρόλευκο πάρτι με τον Ραντζέλοβιτς να δίνει συνέχεια στο σόου του, καθώς στο 87′ με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 3-0.

Το Καραϊσκάκη είχε πάρει φωτιά, με τον Ποντένσε στο 89′ να δίνει τη χαριστική βολή στην Κράσνονταρ, όταν ο Μπουχαλάκης τροφοδότησε τον Πορτογάλο και ο τελευταίος τσίμπησε την μπάλα, κρεμώντας τον Σαφόνοβ.

Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους τους, οι οποίοι είδαν μία μαγική εμφάνιση από την ομάδα τους, που την ερχόμενη Τρίτη θα πάει στη Ρωσία για να σφραγίσει το εισιτήριο που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν o πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού ο οποίος διεξήχθη με VAR.

Mάλιστα όταν ο Βάντερσον στο 11′ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γκιγιέρμε στην περιοχή έγινε το πρώτο check (σ.σ. χωρίς να κοιτάξει ο Ντελ Θέρο) με τον διαιτητή να ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (76′ Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκερέρο.

Κράσνονταρ: Σαφόνοβ, Πετρόφ, Φιόλουσον, Σπάιτς, Ραμίρες, Καμπελά (25 λ.τ. Όλσον), Καμπόλοβ, Βιλένα, Βάντερσον, Ναμλί (58′ Σουλεϊμάνοβ), Μπεργκ (69′ Ιγκνατίεβ)

 

 

 

 

 

 

Ο Πέδρο Μαρτινς πανηγυρίζει με τη ψυχή του το γκολ του Γκερέρο

 

Οι παίκτες των Πειραιωτών πανηγηρίζουν το 1-0

Η μπάλα λίγο πριν αναπαυτεί στα δίχτυα του γκολκίπερ των Ρώσων

O σκόρερ του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού σε μία από τις πολλές μονομαχίες του με τους παίκτες της Κράσνονταρ

Ο Βαλμπουενά εν δράσει

Ο Ποντένσε προσπαθεί να ξεπεράσει τον αντίπαλό του

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς

Με VΑR διεξάγεται το αποψινό ματς

Στο πλευρό του Ολυμπιακού βρίσκονται όπως πάντα οι φίλαθλοι του

Οι δύο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα

Το σεντόνι απλώθηκε στο κέντρο του φαληρικού γηπέδου

Σα και Σεμέδο στη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας στον αγωνιστικό χώρο

Ο Μάρκους Μπεργκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης