O Ολυμπιακός είναι ξανά στο Ζάγκρεμπ και θα αντιμετωπίσει απόψε (21.45, ΟΤΕ sports 2,) την Ντιναμό, με σκοπό να τη νικήσει, να φτάσει στους 6 βαθμούς και να έχει μετά στην έδρα του τους Κροάτες και την Άρσεναλ για να ακολουθήσει την Μπάγερν στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες εδώ στην κροατική πρωτεύουσα για τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος είναι αγριεμένος με τους Έλληνες, με ενέδρες και επιθέσεις τη νύχτα σε δημοσιογράφους και κάποιους οπαδούς που έχουν έρθει μεμονωμένα στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζόραν Μάμιτς έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί ότι τι κάνει για να μεταφέρει την πίεση στην ελληνική πλευρά και δήλωσε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. ‘

Ο καιρός είναι βελτιωμένος σήμερα το πρωί καθώς δεν βρέχει ενώ το βράδυ προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες. Εχτές η βροχή προκάλεσε «θέματα» στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Μόνο και μόνο που ανάγκασε τον Σίλβα να στείλει νωρίτερα τους παίκτες του στα αποδυτήρια, καταδεικνύει και την ποσότητα νερού που έπεσε! Ο αγωνιστικός χώρος δεν έδειχνε σε τόσο κακή κατάσταση. Όμως, επειδή οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δυνατή βροχή ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι εικόνα θα συναντήσουν οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ. 

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους νταμπλούχους Ελλάδας με το ίδιο ακριβώς σχήμα και πρόσωπα όπως στο Λονδίνο, με τη μοναδική διαφορά πως δεν υπολογίζεται ο Καμπιάσο και στη θέση του θα αγωνιστεί ο Μιλιβόγεβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού (εκτός αν προτιμήσει εκ νέου τον Σαλίνο).

Ως αμυντικά χαφ, όπως προαναφέραμε, θα παίξουν ο Μιλιβόγεβιτς με τον Κασάμι, έχοντας στα πλάγια τον Πάρντο και τον Σεμπά. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ιντέγε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Λάτσι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μανιάτης, Καμπιάσο και Μπουχαλάκης.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ζόραν Μάμιτς αναμένεται να παρατάξει με 4-3-3 την Ντιναμό. Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Εντουάρντο, ο οποίος θα έχει στην άμυνα τους Πίντο, Τάραβελ, Γκονσάλο, Πίβαριτς. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Άντολιτς, με εσωτερικούς μέσους τους Μασάντο και Τσόριτς. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Φερνάντες, Σουντανί και Πιάτσα. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Γεζίνα, Μούσα, Σίβσιτς, Ενρίκες, Γκόγιακ, Χότζιτς, Πάβισιτς, Μπένκοβιτς, Μόρις, Ρόγκ και Ματέλ. Εκτός είναι οι Σίλντενφελντ, Αντέμι και Σιγκάλι.

Τα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία είναι πλέον δρακόντεια μετά τα χτεσινά επεισόδια, για τα οποία είναι ήδη ενημερωμένη η ΟΥΕΦΑ. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη προστασία της αποστολής του και όσων τη συνοδεύουν.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης