Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στην Άρσεναλ, είχε ευκαιρίες να σκοράρει, ωστόσο εν τέλει ηττήθηκε με 1-0 από τους Λονδρέζους, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, για τη φάση των «32» του Europa League, που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

To γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους «κανονιέρηδες», εν όψει της ρεβάνς (27/2) στο «Emirates», το πέτυχε στο 81ο λεπτό ο Λακαζέτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε δοκάρι στο τέλος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ ο Σεμέδο με την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε χάνει τον επαναληπτικό στο Λονδίνο.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Τούμπα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Η ομάδα του Πειραιά παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, οι Μπα και Σεμέδο συνέθεταν το δίδυμο των στόπερ, με τους Τσιμίκα και Ομάρ να παίρνουν θέση στο αριστερό και στο δεξιό άκρο της άμυνας αντίστοιχα.

Οι τρεις κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού ήταν οι Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, οι Βαλμπουενά και Μασούρας ήταν στα δύο φτερά της επίθεσης, με τον Ελ Αραμπί να είναι στην αιχμή του ερυθρόλευκου δόρατος.

Στον αντίποδα ο Μίκελ Αρτέτα αποφάσισε να κάνει πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ, παρατάσσοντας την ομάδα του με τους: Λένο – Μουστάφι, Παπασταθόπουλο, Νταβίντ Λουίζ, Σακά – Γκεντουζί, Τζάκα – Μαρτινέλι, Γουίλοκ, Λακαζέτ – Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους, χάνοντας μάλιστα μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί.

Αυτή σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βαλμπουενά να πιάνει ένα σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Αραμπί, αναγκάζοντας τον Λένο σε δύσκολη απόκρουση.

Oι παίκτες των Πειραιωτών συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά τους Λονδρέζους, ωστόσο η Άρσεναλ σε μία από τις αντεπιθέσεις της φάνηκε αρκετά απειλητική προς την εστία του Σα.

Πιο συγκεκριμένα στο 8′ ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε μία επικίνδυνη παράλληλη σέντρα, αλλά κανένας εκ των Λακαζέτ και Μαρτινέλι δεν πρόλαβε την μπάλα.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, δίνοντας αρκετές μάχες στο χορτάρι, ωστόσο στη συνέχεια η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της και μάλιστα στο 20ο λεπτό «φλέρταρε» με το 0-1.

Εντούτοις αυτό ευτυχώς αποφεύχθηκε, καθώς, ο Λακαζέτ αστόχησε από θέση βολής, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας.

Πέντε λεπτά αργότερα σήμανε συναγερμός αυτή τη φορά στην περιοχή των «κανονιέρηδων», καθώς μετά από επικίνδυνη χαμηλή σέντρα του Μασούρα μπερδεύτηκαν οι Λουίζ- Μουστάφι, ωστόσο ο Λένο απομάκρυνε την μπάλα γλιτώνοντας την ομάδα του από το αυτογκόλ.

Στη συνέχεια η Άρσεναλ ανέλαβε την πρωτοβουλία, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, εντούτοις ο Ολυμπιακός αμύνθηκε υποδειγματικά, κρατώντας μακριά από τα καρέ του Σα τους φιλοξενούμενους.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Σεμέδο, η οποία θα του στερήσει τη συμμετοχή του από τον αγώνα ρεβάνς στο Λονδίνο.

Στο β’ ημίχρονο η πρώτη αξιόλογη φάση ανήκε στο συγκρότημα του Αρτέτα, που απείλησε στο 49ο λεπτό, όταν ο Λακαζέτ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Μπα όμως να τον εξουδετερώνει.

Στο 65ο λεπτο ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Μπουχαλάκη να αποσύρεται στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Φορτούνη.

Με το σύστημά τους να έχει μετατραπεί σε 4-2-3-1 οι Πειραιώτες δημιούργησαν μία επικίνδυνη στιγμή στο 67′, όταν ο Λένο κατάφερε να διώξει με γροθιά την μπάλα μετά από σέντρα του Βαλμπουενά. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός μετά την είσοδο του Φορτούνη βελτιώθηκε πολύ επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα αμυντικά ο Μπα πρωταγωνιστούσε, φροντίζοντας μαζί με τον Σεμέδο να καθαρίζουν κάθε φάση, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απειλή για τον Σα.

Στο 74ο λεπτό μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Λένο μπλόκαρε σε δύο χρόνους την μπάλα, ενώ έξι λεπτά αργότερα η Άρσεναλ κατάφερε να προηγηθεί, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν για το γκολ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ από αριστερά τροφοδότησε τον Σάκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Λακαζέτ να κάνει το 0-1 με κοντινό πλασέ.

Αυτό το τέρμα επηρέασε σαφώς τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη συνέχεια είδαν την Άρσεναλ να φτάνει δύο φορές μία ανάσα από το δεύτερο γκολ.

Αρχικά στο 85′ όταν ο Λακαζέτ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σα έδιωξε σε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα όταν ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση αυτή ο Έλληνας άσος τραυματίστηκε (του γύρισε το γόνατο) και όσο ήταν στο χορτάρι αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ δυστυχώς δεν έλειψαν και κάποια χυδαία συνθήματα τόσο για τον ίδιο όσο και για τη μητέρα του.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη δεν άλλαξε κάτι κι έτσι πλέον η ομάδα του Μαρτίνς θα πάει στο Λονδίνο με στόχο μία μεγάλη ανατροπή.

Κίτρινες: Μπα, Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Μπουχαλάκης – Μουστάφι, Τσάκα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65΄ Φορτούνης), Βαλμπουενά, Μασούρας (75΄ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Παπασταθόπουλος (90΄+2 Μέιτλαντ-Νάιλς), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Γκεντουζί, Μαρτινέλι (58΄ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (75΄ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης