Χάρη σε δύο γκολ του Χασάν στο β’ ημίχρονο (65′, 72′) ο Ολυμπιακός επικράτησε το Σάββατο στο «Καραϊσκάκη» με 2-0 σκορ του Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν πέντε παιχνίδια, ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμούν με τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η ομάδα του Μαρτίνς στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι, που θα διεξαχθεί στο Ίτιχαντ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

 

Με οκτώ αλλαγές στη σύνθεσή τους και με τον Ντρέγκερ να παίρνει το βάπτισμα του πυρός με τα «ερυθρόλευκα», παρατάχθηκαν στο ματς οι Πειραιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μαρτίνς, που αγωνίστηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1 απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 9′ με την κεφαλιά του Σισέ, που εξουδετέρωσε ο Βέρχουλστ, ο οποίος είχε σωτήριες επεμβάσεις και στην κεφαλιά του Χασάν στο 34′, καθώς και στο κοντινό πλασέ του Μπρούμα δύο λεπτά αργότερα.

Στον αντίποδα η «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους κατάφερε να σπάσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Σα στο 8′, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα, μετά το μακρινό σουτ του Ιωαννίδη, ο οποίος είδε την κεφαλιά του στο 11′ να μην βρίσκει στόχο.

Στο 39ο λεπτό ο Μπουχαλάκης αντικαταστάθηκε από τον Εμβιλά, καθώς ο Κρητικός μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση.

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες πίεσαν τους γηπεδούχους, απείλησαν κυρίως από στημένες φάσεις, ωστόσο το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, καθώς όποτε οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν τον γκολκίπερ τους εκείνος φώναξε «παρών».

Στο β’ ημίχρονο ο Μαρτίνς έβαλε και δεύτερο επιθετικό με τον Ελ Αραμπί να περνάει στο παιχνίδι αντί του Φορτούνη με το σύστημα των γηπεδούχων να μετατρέπεται σε 4-4-2. Παράλληλα επιστρατεύτηκε και ο Βαλμπουενά, ο οποίος πήρε τη θέση του Μπρούμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το 1-0 στο 60′, όταν ο Χασάν έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά, ωστόσο και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έδιωξε τον κίνδυνο με μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί από… αέρος και στο 65′ ο Ελ Αραμπί, είδε την μπάλα, μετά την κεφαλιά του, να χτυπάει στο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα.

Πάντως λίγο αργότερα οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Χασάν, φάση που ελέγχθηκε στο VAR από τον Παπαπέτρου για το αν ο Αιγύπτιος έσπρωξε και έκανε επιθετικό φάουλ στον Λισγάρα.

 

Εντούτοις έκρινε οτι δεν υπάρχει παράβαση κι έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά, με τον Χασάν να χτυπά και δεύτερη φορά στο 72′ με κοντινή προβολή, μετά από παράλληλη σέντρα του Μασούρα, κάνοντας το 2-0.

 

Στο 84′ ο Ελ Αραμπί είχε και δεύτερο δοκάρι, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά και την κεφαλιά που έπιασε από δύσκολη πάντως θέση.

Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ, ωστόσο ο Σα ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα, στο σουτ του Τσιλούλη στο 90′, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Γκολ: 65, 72′ Χασάν

Κίτρινες: Βιτλής (Απόλλων), Aβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

Δοκάρια: 65′, 84′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (82′ Μπρούνο), Αβραάμ, Σισέ, Βινάγκρε, Πεπέ, Μπουχαλάκης (39′ λ.τ. Εμβιλά), Μπρούμα (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (46′ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (62′ Μασούρας), Χασάν

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς, Βιτλής (80′ Λαγός), Κολ (64′ Μπεντινέλι), Σλίβκα, Φατιόν, Μουνιέ (64′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (80′ Μαρκ Φερνάντεθ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης