Μία μεγάλη σε σκορ νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 5-1 της Ντουντελάνζ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα γκολ σημείωσαν οι Φορτούνης (15’, 36’), Τοροσίδης (6’), Χριστοδουλόπουλος (26’) και Χασάν (71’). Για την ομάδα από το Λουξεμβούργο μείωσε στο 69’ ο Σινάνι.
Πλέον ο Ολυμπιακός έχει 7 βαθμούς, όσους και η Μίλαν, ενώ η Μπέτις προηγείται με 8, καθώς οι δύο ομάδες στην Ισπανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντουντελάνζ έψαχνε ένα… ξέσπασμα αφενός για να εμψυχώσει την ομάδα και αφετέρου για να πάρει τρεις εύκολους βαθμούς που θα τον βάλουν σε τροχιά πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά όχι απλά να σκοράρουν, αλλά να «κλειδώσουν» τη νίκη και το 4-0 του ημιχρόνου αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Στο 6′ ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του απέναντι στην Ντουντελάνζ κι έκανε το 1-0. Στο 15′ ο Φορτούνης αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων ανέβασε στο δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο 26′ ο Χριστοδουλόπουλος με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ σημείωσε το 3-0, ενώ με κεφαλιά του Φορτούνη στο 36′ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με 4 γκολ διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να φουλάρουν τις μηχανές τους. Παρόλα αυτά μέχρι το 63′ δημιούργησαν περισσότερες από τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, τις οποίες όμως σπατάλησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 69′ η Ντουντελάνζ πέτυχε το πρώτο της γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Σινάνι με ωραία ενέργεια νίκησε τον Σα κι σκόραρε. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ κι ο Χασάν με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ 5-1 (Cosmote Sport 3)

Γκολ: 6′ Τοροσίδης (Ολυμπιακός), 15′ Φορτούνης (Ολυμπιακός), 26′ Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός), 36′ Φορτούνης (Ολυμπιακός), 69′ Σινάνι (Ντουντελάνζ), 71′ Χασάν (Ολυμπιακός)

Κίτρινες κάρτες: Τοροσίδης – Τουρπέλ, Σνελ

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μιράντα, Τοροσίδης, Καμαρά, Νάτχο (62′ Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (34′ Φετφατζίδης), Φορτούνης (56′ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τόπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Πρέμπε, Γιορντάνοβ, Μέλισε, Κρούσκα (60′ Γένσεν), Κουτουριέ, Στολτς (85′ Στουμφ), Σινάνι, Τουρπέλ (74′ Πέρεζ).

Η βαθμολογία του ομίλου
1. Μπέτις 8 (6-2)
2. Μίλαν 7 (6-4)
3. Ολυμπιακός 7 (8-4)
4. Ντουντελάνζ 0 (1-11)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης