Με ήρωα και σκόρερ τον Φελίπε Πάρντο ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του Champions League. Οι «ερυθρόελυκοι» βρέθηκαν να χάνουν στο 21’ από το γκολ του Χότζιτς και έχασαν πέναλτι στο 54’ με τον Φορτούνη, όμως ο Πάρντο σκόραρε στο 65’ και το 90’ και χάρισε το «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League και πλέον θα διεκδικήσει στα ματς με Μπάγερν (εκτός) και Άρσεναλ (εντός) μία θέση στους «16» του Champions League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου οι Βαυαροί συνέτριψαν τους Λονδρέζους με το ευρύ 5-1.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγώνα και έδειξε από την αρχή ότι είχε ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Μόλις στο 7’ ο Φορτούνης με σουτ απείλησε την εστία του Εντουάρντο, ενώ στο 15’ ο Ερνάνι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους οι Κροάτες άλλαξαν όλη την μορφή του αγώνα στο 21ο λεπτό, όταν και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ! Μετά από την σέντρα του Πίβαριτς από αριστερά, ο Χότζιτς με κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο και πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του Ζάγκρεμπ.

Παρά την… ψυχρολουσία ο Ολυμπιακός δεν έχασε χρόνο και προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Στο 23’ο Σιόβας με κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Φορτούνη, δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 40′ το σουτ του Σεμπά από πλάγια θέση αριστερά κατέληξε κόρνερ.

Με επιθετικό προσανατολισμό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό. Ο Μάρκο Σίλβα χρειάστηκε να περάσει εκτός αγώνα τον Ερνάνι και να βάλει στο 64’ στον αγωνιστικό χώρο τον Πάρντο, ο οποίος έμελλε να αναδειχθεί σε πολυτιμότερο παίκτη.

Νωρίτερα, στο 54ο λεπτό ο Ιντέγε κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Κώστας Φορτούνης νικήθηκε από τον Εντουάρντο σε πρώτο χρόνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με το κεφάλι.

Το 1-1 καταγράφηκε τελικά στο 65ο λεπτό. Ο Ιντέγε είδε τον Πάρντο πλάγια στην περιοχή και του πάσαρε τη μπάλα, με τον τελευταίο να σκοράρει με άψογο πλασέ, ένα λεπτό μετά από την είσοδό του στο γήπεδο. Στο 79′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Πάρντο, ενώ το ματς κρίθηκε με την συμπλήρωση του ενενηκοστού λεπτού.

Ο Πάρντο βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, πλάσαρε τον Εντουάρντο και διαμόρφωσε το τελικό Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1.

Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (ΕΡΤ1, Ote sports 2)

Γκολ: 65′, 90′ Πάρντο – 21′ Χότζιτς
54′ έχασε πέναλτι ο Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες: Ρογκ, Πίβαριτς, Γκονζάλο Σάντος, Μασάδο

Κόκκινες κάρτες: 78′ Πίβαριτς

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία (52′ Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλοβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80′ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64′ Πάρντο), Σεμπά. Ιντέγε.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτελ, Ταράβελ, Αντόλιτς, Μασάδο, Γκονζάλο Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88′ Μούσα), Χότζιτς (57′ Ενρίκεζ), Πιάτσα (80′ Σιγκάλι).

6ος όμιλος

Μπάγερν-Άρσεναλ 5-1 (10′ Λεβαντόφσκι, 29′, 89′ Μίλερ, 44′ Αλάμπα, 55′ Ρόμπεν – 69′ Ζιρού)
Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (65′, 90′ Πάρντο – 21′ Χότζιτς)

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 9 (13-3)
2. Ολυμπιακός 9 (6-6)
3. Άρσεναλ 3 (6-10)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3 (3-9)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

24/11 21:45 Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
24/11 21:45 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης