Ο Ολυμπιακός δεν άφησε βαθμούς το Σάββατο στο Ηράκλειο, καθώς, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του -ελλιπούς, λόγω των προβλημάτων του- ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα με 3-0 από το «Θ. Βαρδινογιάννης», παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας, σε απόσταση δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσόρι άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Φορτούνης έκανε το 2-0 στο 74′, δευτερόλεπτα, μετά την είσοδό του στο ματς, ενώ ο Μήτρογλου διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 53ο λεπτό το ματς διεκόπη καθώς μετά από φωτιά σε πανό του Ολυμπιακού από οπαδούς των γηπεδούχων πήραν φωτιά τα δίχτυα του Μέγιερι. Εν συνεχεία άνθρωποι του ΟΦΗ ανέλαβαν το «μπαντάρισμα» του πάνω μέρους της εστίας των Πειραιωτών, κι έτσι το ματς άρχισε μετά από περίπου 10 λεπτά.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, απέναντι στον ΟΦΗ, που δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της «αποψίλωσης» που έχει υποστεί στο ρόστερ του, αρκέστηκε στο να κλειστεί πίσω, θέλοντας να διαφυλάξει τα νώτα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους Πειραιώτες χάθηκε στο 9′ με πρωταγωνιστή τον Σιόβα, ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε ψηλά άουτ με το αριστερό, ενώ στο 21′ οι πρωταθλητές «άγγιξαν» εκ νέου το γκολ με τον Ντομίνγκες, που πάντως πλάσαρε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καλάιτζιτς στο τοίχος σταμάτησε με τον αγκώνα την μπάλα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, ο οποίος ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έκανε το 0-1.

Ο ΟΦΗ βγήκε πιο θαρραλέα στο β’ ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο και στο 51′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν με εξουδετερωμένο τον Μέγιερι, ο Τζορτζ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Σιόβας την απομάκρυνε.

Το σκορ παρέμενε στο «εύθραυστο» 1-0, ωστόσο στο 74′ ο Φορτούνης, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (αντικατέστησε τον Τσόρι, ο οποίος έπαιζε με μπαταρισμένο το χέρι), εκμεταλλευόμενος το λάθος «κόψιμο» του Δαμιανάκη, βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο 87′ ο ΟΦΗ απείλησε με την κεφαλιά του Τζορτζ να περνά δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Μήτρογλου ήταν ο τελικός αποδέκτης οργανωμένης προσπάθειας των «ερυθρολεύκων» και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-3

Γκολ:
30′ Tσόρι, 74′ Φορτούνης, 88′ Μήτρογλου

Κίτρινες: Ροβίθης, Καλάιτζιτς, Μερεμπασβίλι – Αυλωνίτης, Μαζουάκου

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Φαζός, Μπολάκης, Μονιάκης (97′ Μανιδάκης), Λαμπρόπουλος (93′ Μαραθιάνος), Κάλαϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Ροβίθης (70′ Μακρής), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Περέιρα):
Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μανιάτης, Ντοσεβί (84′ Ντουρμάζ), Κασάμι (94′ Μιλιβόγεβιτς), Αφελάι, Ντομίνγκεζ (73′ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης