Ο Ολυμπιακός, έστω κι αν αγχώθηκε στο τέλος, επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του ΠΑΟΚ, στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 7η αγωνιστική της Super League, που διεξήχθη την Κυριακή στο -κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας- «Γ. Καραϊσκάκης», επιστρέφοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ.: σε αυτήν είχε περάσει προσωρινά η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 3-1 επί του Βόλου).

Ο Αγκιμπού Καμαρά με ένα γκολ (21′) και μία ασίστ (στο τέρμα του Μασούρα στο 31′) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες σημάδεψαν τέσσερις φορές το δοκάρι (3 φορές οι γηπεδούχοι και μία οι φιλοξενούμενοι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 81′ με το γκολ του Μουργκ και μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο εν τέλει δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Φάληρο.

Όπως προαναφέραμε, μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Πειραιώτες με 17 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή, με την ΑΕΚ να είναι στο -1 από την πρώτη θέση, έχοντας 16, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στους 13 βαθμούς, έχοντας υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό σε σχηματισμό 4-2-3-1, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τόσο τον Γκάρι Ροντρίγκες -για πρώτη φορά- αλλά και τον Κένι Λαλά, που έμοιαζε να έχει λίγες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού.

Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών ξεκίνησε ο Βατσλίκ, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ να είναι τα δύο στόπερ και τους Λαλά (δεξιά) και Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) να παίρνουν θέση στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής των γηπεδούχων.

Οι Εμβιλά – Καμαρά ήταν στα χαφ, ο Αγκιμπού είχε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ οι Ροντρίγκες και Μασούρας ήταν στα «φτερά» της επίθεσης και ο Ελ Αραμπί στην «κορυφή».

Στον αντίποδα ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, προχωρώντας σε αλλαγές σε σύγκριση με το ματς απέναντι στην Κοπεγχάγη.

Ο Ρουμάνος προπονητής διατήρησε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια καθώς και τον Σίντκλεϊ στο αριστερό άκρο της άμυνας, έριξε στα δεξιά τον Ροντρίγκο και τοποθέτησε τον Βαρέλα δίπλα στον Μιχαηλίδη.

Από το ματς στη Δανία διατήρησε το δίδυμο Σβαμπ – Εσίτι στα χαφ. Από εκεί και πέρα ο Αουγκούστο κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ, ενώ οι Μπίσεσβαρ – Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρίσκονταν στα δύο άκρα της επίθεσης.

O αγώνας

Χωρίς κάποια καλή φάση κύλησε το πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι, στο οποίο οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θέλουν «χτυπήσουν» από την πλευρά του Γκάρι Ροντρίγκες εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος πήρε θέση απέναντι στην ομάδα, με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, από ένα ατομικό λάθος του Εσίτι, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται στο 21′.

Ο Ρέαμπτσουκ και ο Αγκιμπού Καμαρά πίεσαν τον αμυντικό των «ασπρόμαυρων», κλέβοντάς του την μπάλα, με τον δεύτερο να γίνεται κάτοχός της και να μπαίνει μέσα στην περιοχή, παραβιάζοντας με σουτ την εστία του Πασχαλάκη (η μπάλα κόντραρε και στον Βαρέλα).

Αυτό το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των γηπεδούχων, οι οποίοι με τρομερό πρέσινγκ και εξαιρετικό τρανζίσιον κυριάρχησαν απέναντι στους Θεσσαλονικείς, που έμοιαζαν πλήρως αποδιοργανωμένοι.

Οι επισκέψεις των Πειραιωτών στα καρέ του Πασχαλάκη όσο περνούσαν τα λεπτά γίνονταν ολοένα και συχνότερες. Στο 28′ το σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Αραμπί έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει.

Μετά από γύρισμα του Ροντρίγκες από τα δεξιά, ο Μαροκινός φορ έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Πασχαλάκη να την έχει βρει με τα ακροδάχτυλα. Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί. Κι αυτό γιατί ο επιθετικός των Πειραιωτών πήρε το… ριμπάουντ, κάνοντας κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα χτύπησε εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι, πριν περάσει άουτ.

Ό,τι δεν πέτυχε πάντως ο Ελ Αραμπί το κατάφερε ο Μασούρας στο 31′, με τον Αγκιμπού Καμαρά να τροφοδοτεί τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-0.

Στο 36ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη φάση του ΠΑΟΚ στο ματς, με το σουτ του Σβαμπ από το ύψος της περιοχής όμως να μην βρίσκει στόχο, αφού η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Βατσλίκ.

Με μία αλλαγή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Γκάρι Ροντρίγκες παραχώρησε τη θέση του στον Ονιεκούρου, καθώς, όπως δήλωσε μετά το ματς ο Μαρτίνς, τραυματίστηκε, ενώ στον αντίποδα ο Ελ Καντουρί αντικατέστησε τον Εσίτι.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους στον αντίπαλό του, ωστόσο στο 51′ έφτασε μία ανάσα από το 3-0 όταν ο -εξαιρετικός σήμερα- Αγκιμπού Καμαρά κινήθηκε από τα αριστερά, συνέκλινε και έπιασε δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να βρίσκει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του.

Ο… χορός των δοκαριών πάντως συνεχίστηκε, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε… 3-1 σε αυτήν την κατηγορία. Από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ο Μιχαηλίδης έκανε κοντρόλ και σούταρε δυνατά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως ειδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει στη συνέχεια άουτ.

Με τον Ολυμπιακό να έχει οπισθοχωρήσει, κάνοντας διαχείριση του υπέρ του σκορ, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός, έχοντας μία καλή στιγμή στο 71′, όταν από συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Ροντρίγκο, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα, με τον Μπουχαλάκη όμως να διώχνει με τη βοήθεια του Σισέ. 

Στο 78′ ο Μιτρίτσα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 59′ έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον προσαγωγό, με τον Μουργκ να παίρνει τη θέση του, καταφέρνοντας να βρει δίχτυα λίγο μετά την είσοδό του στο ματς με σουτ από το δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Ελ Καντουρί.

Αυτό το γκολ έβαλε εκ νέου τον «δικέφαλο» του Βορρά στο παιχνίδι, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν για την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι το τέλος το 2-1 υπερ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Γκολ: 21′ Αγκιμπού Καμαρά (Ολυμπιακός), 31′ Μασούρας (Ολυμπιακός), 81′ Μουργκ (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Σίντκλεϊ (ΠΑΟΚ), Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), Μαντί Καμαρά (Ολυμπιακός)

Δοκάρια: 29′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 51′ Αγκιμπού Καμαρά (Ολυμπιακός), 58′ Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83΄Κουντέ), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59′ Μιτρίτσα, 78′ Μουργκ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης