Σε συνέντευξή του στο BBC, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα για να καλύψει το αποψινό φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντεστό μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι από τον Γενάρη έχει αντίστοιχο πόστο και στη Νότιγχαμ, ιδιοκτησίας, επίσης, του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά όσα είπε Φραντσουά Μοντεστό, μιλώντας στο BBC:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια είμαι στον Ολυμπιακό, σαν επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, αλλά από τον Ιανουάριο κάνω κάτι ανάλογο και για τη Νότιγχαμ. Είναι δύο μεγάλα κλαμπ και χαίρομαι να δουλεύω γι’ αυτά».

Πως ξέρεις ποιος παίκτης είναι κατάλληλος για τον κάθε σύλλογο;

«Πρώτα πρέπει να καταλάβεις την χώρα, το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Μετά από εκεί είναι εύκολο να πεις ποιος παίκτης κάνει σε κάθε μία από τις δύο ομάδες. Μετά όλα γίνονται και συνεργασία με τον τεχνικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν υπάρχουν διαφορές με τους μάνατζερ σε σχέση με τους παίκτες που προτείνει γιατί μπορεί να θέλουν κάτι διαφορετικό.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο τεχνικός λέει τις θέσεις που θέλει να αποκτηθούν παίκτες. Εμείς του προτείνουμε σε μια λίστα κι εκείνος λέει αν συμφωνεί. Συνήθως υπάρχει συνεργασία σε όλο αυτό. Ο τεχνικός είναι αυτός που αποφασίζει».

Τι γίνεται αν υπάρχει κάποιος καλός παίκτης, όπως ήσουν εσύ, σε ποια ομάδα θα πάει;

«Είναι δύσκολο να προτείνεις ίδιους παίκτες στις δύο ομάδες. Γιατί είναι διαφορετικές, παίζουν σε διαφορετικό πρωτάθλημα κι άλλες ανάγκες έχουν οι δύο προπονητές, Μετά είναι και ο παίκτης που διαλέγει. Αν θέλεις να πας στη Νότιγχαμ, πας εκεί, αν θέλεις να πάς στον Ολυμπιακό, πας σε αυτόν».

Έχουμε δει να υπάρχουν μετακινήσεις παικτών στις δύο ομάδες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Νομίζω πως είναι φυσιολογικό. Η ιδιοκτησία είναι ίδια, οι παίκτες είναι καλοί, αλλά για κάποιο λόγο να πρέπει να φύγουν. Και είναι καλό να πάνε στην μία ή στην άλλη ομάδα».

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικό, μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και για τη Νότιγχαμ ο Μαρινάκης;

«Είμαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει και στη Νότιγχαμ. Ο κ. Μαρινάκης έχει πάντα μεγάλες φιλοδοξίες. Πήρε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο και θέλει να τον ανεβάσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ο μεγάλος του στόχος. Θα ανακατασκευάσει το γήπεδο και στην πορεία θα αλλάξει και τις προπονητικές εγκαταστάσεις. Όπως για τον Ολυμπιακό έτσι θέλει το καλύτερο και για τη Νότιγχαμ».

Θα είσαι στη Νότιγχαμ και τη νέα σεζόν;

«Ναι, ξέρω και τους δύο προπονητές. Γνωρίζω πολλούς πλέον στη Νότιγχαμ, μου αρέσει το ποδόσφαιρο εκεί και η πόλη, οπότε ναι θα είμαι και στον Ολυμπιακό και στη Νότιγχαμ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης