Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, καθώς το μεταξύ τους ντέρμπι, που διεξήχθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, δεν ανέδειξε νικητή.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με την «Ένωση» να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 90′, χάρη στην κεφαλιά του Μπακασέτα.
Οι Πειραιώτες, οι οποίοι ειχαν ανοίξει το σκορ με πανέμορφο γκολ του Φορτούνη στο 58ο λεπτό, άγγιξαν το 2-1 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ωστόσο ο Φετφατζίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ, εκτός από τις πολλές απουσίες, με τις οποίες παρατάχθηκε στο παιχνίδι, στάθηκε εξαιρετικά άτυχη και στη διάρκεια του ντέρμπι, καθώς, λόγω τραυματισμών, έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο οι Κλωναριδης και Γαλανόπουλος (σ.σ.: αντικαταστάθηκαν από τους Γιακουμάκη και Μοράν αντίστοιχα).
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο και υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο την ομάδα του Πειραιά.

Η απομόνωση του Κώστα Φορτούνη στην αμυντική μετάβαση (transition) είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση κάθε δημιουργικής προσπάθειας των «ερυθρόλευκων», στα καρέ των οποίων ήχησε το καμπανάκι κινδύνου αρκετές φορές στο πρώτο 25ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά να επιτίθενται, με τον Γιαννιώτη στο 14′ να αποκρούει το σουτ του Λιβάγια και στο 22΄ να πραγματοποιεί καθοριστική επέμβαση στην προσπάθεια του Μπακασέτα, βρίσκοντας τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι.

Όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά την πίεσή του, κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Βέβαια δεν μπορούσε να κάνει επιθετικά αισθητή την παρουσία του και παρέμενε χωρίς την παραμικρή τελική προσπάθεια.

Όλα αυτά μέχρι το 45΄, όταν η ομάδα του Πειραιά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ: Πιο συγκεκριμένα ο Φορτούνης έδωσε ιδανική ασίστ στον Χασάν, ο οποίος πλάσαρε βλέποντας όμως την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα και να απομακρύνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο ματς.

Το συγκρότημα του Μαρτίνς κράτησε μπάλα και αναζήτησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί, βλέποντας τις προσπάθειές του για το γκολ να καρποφορούν στο 58ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης με ένα έξοχο σουτ ανάγκασε τον Μπάρκα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Η ΑΕΚ εκτός από τις πολλές απουσίες με τις οποίες παρατάχτηκε πριν το παιχνίδι, ατύχησε να χάσει ακόμα δύο παίκτες της κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς αποχώρησαν με τραυματισμούς οι Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος.

Παρ’ όλα αυτά η Ένωση δεν παράτησε το παιχνίδι και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ, ωστόσο ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι καλά κλεισμένος πίσω.

Ο Λιβάγια βρισκόταν μονίμως ανάμεσα σε «συμπληγάδες», ο Μπακασέτας παίζοντας αριστερά (αντί του τραυματία Μάνταλου) αδυνατούσε να απειλήσει, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών να διατηρείται.

Περισσότεροι από 35.000 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί προσπαθούσαν να «σπρώξουν» την ομάδα τους στην ανατροπή, όμως από την ΑΕΚ έλειπε η μαχητικότητα και έμοιαζε πλέον ηττημένη από την κόπωση και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο.

Εντούτοις η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδείχθηκε «εφτάψυχη», καταφέρνοντας να κάνει το 1-1 στο 90΄, όταν από σέντρα του Γκάλο ο Μπακασέτας έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και νίκησε τον Γιαννιώτη.

Παρά το γκολ των κιτρινόμαυρων όμως ο Ολυμπιακός έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης αστόχησε εξ επαφής χάνοντας ένα γκολ από αυτά που λέμε ότι δεν… χάνονται.

Κίτρινες: Λιβάγια, Μοράν – Βούκοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77΄ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60΄ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50΄ λ.τρ. Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βουκοβιτς, Μερια, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81΄ Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν





Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο:

O ομοσπονδιακός μας τεχνικός Μιχαελ Σκίμπε
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης
Ο Πέτρος Μάνταλος

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων
Καυτή η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι της ΑΕΚ
Οι παίκτες των δύο ομάδων στην καθιερωμένη χειραψία
Όλα έτοιμα για την έναρξη του ντέρμπι
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έσπευσαν να δουν από κοντά το μεγάλο παιχνίδι
Η μασκότ της ΑΕΚ
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος
Ζεσταίνονται σιγά σιγά οι φίλοι της ΑΕΚ
Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο.... σκεπτικός Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Η άφιξη του πούλμαν της Ένωσης εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς του «δικεφάλου»:










Οι Καρεμπέ, Μάρτινς και Δουρέκας τη στιγμή που μπαίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο:


Η άφιξη του πούλμαν των Πειραιωτών:



 

Oι φίλαθλοι της ΑΕΚ αρχιζουν να καταφτάνουν στο ΟΑΚΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης