Έπειτα από τη βαριά ήττα στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα, έχοντας στρέψει την προσοχή του στον εκτός έδρας αγώνας με την Κέρκυρα.

Ο Μίτσελ σε συνέντευξή του στη NOVA, αναφερόμενος στη συντριβή στο «Βιθέντε Καλντερόν» επισήμανε πως οι ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Champions League είναι υψηλότερου επιπέδου, προσθέτοντας ότι σημασία πολλές φορές δεν έχει η ήττα αυτή καθ’αυτή, αλλά το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τις εγχώριες διοργανώσεις, ο Ισπανός προπονητής ξεκαθάρισε πως ποτέ ένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε τόσο νωρίς, επισημαίνοντας ότι το μόνο που έχει σημασία είναι το ποιος θα είναι πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Με βάση το αποτέλεσμα του ματς στη Μαδρίτη, συμφωνείτε ότι η μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα ίσως έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό;

Είναι πολύ δύσκολο να αναλύσουμε και να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό που συνέβη, με τη διακοπή. Όμως εάν θέλετε κάτι να σας επιβεβαιώσω, είναι πως όταν παίζουμε σαν ομάδα, είμαστε αξιόπιστοι. Όταν παίζουμε σαν μονάδες, απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά για μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό συμβαίνει σε μας και δεν έχει να κάνει με τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχει να κάνει με τη δική μας ομάδα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι υψηλότερου επιπέδου από μας, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και το αποδεχόμαστε. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι των δύο τελευταίων αγώνων. Απέναντι στη Γιουβέντους και απέναντι στην Ατλέτικο. Και τα δύο παιχνίδια τα χάσαμε, όμως η αίσθηση που αφήσαμε είναι τελείως διαφορετική.

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει τελικά την τελευταία αγωνιστική. Δεν ξέρουμε εάν συμφωνείτε… Δεν είναι αποτυχία εάν ο Ολυμπιακός τερματίσει στην 3η θέση, πίσω από τους πρωταθλητές Ισπανίας και Ιταλίας;

Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι στην τελευταία αγωνιστική να νικήσουμε το ματς με τη Μάλμε. Μια νίκη θα μας εξασφαλίσει το μέλλον μας για να συνεχίσουμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και μετά θα δούμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας. Εμείς, λοιπόν, θα κάνουμε τη δική μας δουλειά και μετά θα περιμένουμε να κάνει το λάθος ο αντίπαλός μας για τη δεύτερη θέση (σ.σ.: η Γιουβέντους).

Πώς έχετε δει τους παίκτες σας μετά τον αγώνα στη Μαδρίτη. Έχει γίνει μια προπόνηση. Πιστεύουν, όπως και εσείς, ότι αυτό το ματς και η εμφάνιση ήταν μια άσχημη παρένθεση στην πορεία του Ολυμπιακού;

Εμείς αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όμως όταν έχουμε παιχνίδια ευρωπαϊκά γνωρίζουμε πολύ καλά πως μερικές φορές πρέπει να δεχόμαστε, να αποδεχόμαστε τα χτυπήματα σαν αυτό που συνέβη προχθές. Δεν σταματάμε, όμως, ποτέ να δουλεύουμε και πάντα προπονούμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν τελείωσε η χρονιά ακόμα… Υπάρχουν πολλοί στόχοι μπροστά μας, για τους οποίους παλεύουμε, και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε.

Την Κυριακή παίζετε με την Κέρκυρα. Ποια είναι η άποψή σας για τον αντίπαλό σας;

Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Βρισκόταν στην αρχή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τώρα βρίσκεται στις μεσαίες. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει καλό παιχνίδι κι αν εμείς πάμε όπως έχουμε ξανακάνει στο ματς αυτό λίγο αφηρημένοι, με έλλειψη συγκέντρωση, τότε σίγουρα θα έχουμε προβλήματα απέναντι στην Κέρκυρα.

Όχι όμως μόνο απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δεν είναι ξεκάθαρο πως θα κερδίσουμε τον τίτλο και το ματς απέναντι στην Κέρκυρα, που είναι μια καλή ομάδα, πρέπει να το δούμε στα σοβαρά.

Μπενίτες και Σιόβας ήρθαν μαζί με την αποστολή στη Μαδρίτη, αλλά έμειναν τελικά εκτός 18άδας. Είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν την Κυριακή;

Ναι είναι έτοιμοι, θα βρίσκονται στην αποστολή καθώς είναι διαθέσιμοι και είναι πολύ πιθανό κάποιος από αυτούς να παίξει από την αρχή ή ακόμα στην πορεία του ματς.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου υπάρχουν συνεχόμενα ματς και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες με πολλά ματς μεσοβδόμαδα. Αναμένουμε ένα εκτεταμένο ροτέισιον από παιχνίδι σε παιχνίδι;

Θα παίξουν όλοι οι παίκτες μας, όπως έχουμε κάνει κι άλλες φορές. Για παράδειγμα στο ματς με τον Πανθρακικό χρησιμοποιήσαμε κι άλλους παίκτες, εκτός από αυτούς που παίζουν συνήθως. Έχουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα (σ.σ.: γεμάτο ρόστερ) και θα τη χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κι όπως πάντα κάνουμε, δεν θα αλλάξει αυτό, θα παίζουν πάντα αυτοί που πιστεύουμε ότι είναι πιο έτοιμοι και πιο καλοί για τον εκάστοτε αγώνα.

Πλέον προετοιμάζετε την ομάδα σας με διαφορά 2 βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Αυτό διευκολύνει το έργο σας;

Όχι, τα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να νικήσουμε όλες τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σε λίγες ημέρες θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Όμως εμείς δεν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές τώρα, εμείς θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές στο τέλος της χρονιάς.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης