Την ευκαιρία να προκριθεί στους «16» του Champions League απώλεσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 από την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε παιχνίδι για την 6η και τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αντισταθούν απέναντι στους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ και θα συνεχίσουν την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Europa League, καθώς πλασαρίστηκαν στην τρίτη θέση. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γάλλος Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σκόραρε στο 29’ και το 49’, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ τρικ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 67ο λεπτό του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Στα πρώτα 23 λεπτά η Άρσεναλ δεν προβλημάτισε καθόλου την εστία του Ρομπέρτο, ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που πίεζαν και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να πετύχουν το γκολ, έχοντας όμως ένα τεράστιο μειονέκτημα. Η τελική μπαλιά που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των «κανονιέρηδων» και θα έδινε την ευκαιρία να παραβιαστεί η εστία του Τσεχ δεν βγήκε ποτέ. Σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός έφτασε με προσδοκίες στην περιοχή της Άρσεναλ, ωστόσο δεν κατάφερε να «παγώσει» τους Άγγλους.

Από την άλλη, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, στο 24’, ο Κάμπελ «έσπασε» την άμυνα του Ολυμπιακού από τα δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, με αποτέλεσμα ο Φλαμινί με προβολή να προσπαθήσει να σκοράρει και να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Το «καμπανάκι» για την άμυνα του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε γκολ πέντε λεπτά μετά. Ο Οζίλ από το κέντρο έβγαλε στα αριστερά της επίθεσης της Άρσεναλ τον Ράμσεϊ, ο οποίος σέντραρε και ο Ζιρού με το κεφάλι νίκησε τον Ρομπέρτο, ο οποίος προσπάθησε να διώξει στην κλειστή του γωνία, αλλά έχασε τη μπάλα με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. Τα μακρινά σουτ των Μαζουακού και Πάρντο ήταν αδύνατο να ανησυχήσουν τον Τσεχ, ενώ στο 41’ λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει όταν ο Κοσιελνί απομάκρυνε σε κόρνερ την παράλληλη μπαλιά του Πάρντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 49′ ο Κάμπελ στόπαρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε την ασίστ στον Ζιρού, ο οποίος με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ρομπέρτο και έδωσε στην Άρσεναλ το σκορ πρόκρισης που αναζητούσε. Παρά το 2-0 οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης. Ο Φορτούνης με ένα εντυπωσιακό σουτ ανάγκασε τον Τσεχ να απομακρύνει σε κόρνερ, όμως η Άρσεναλ όχι μόνο κράτησε το μηδέν στην άμυνά της, αλλά κατάφερε να σκοράρει για τρίτη φορά και να βάλει… ταφόπλακα στα όνειρα των Πειραιωτών για πρόκριση στους «16» του Champions League.

Στο σουτ του Μονρεάλ η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Ριτσόλι έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Στο 67′ ο Ζιρού σκόραρε από τα έντεκα βήματα και ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το σκορ. Στο τέλος του αγώνα οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους για τη συνολική εμφάνισή τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ χειροκρότημα εισέπραξε και ο Τζόελ Κάμπελ, που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Ντιναμό με 2-0. Τα γκολ των Βαυαρών σημείωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 61’ και το 64’, ενώ στο 87’ ο Μίλερ αστόχησε σε πέναλτι.

Η 6η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3 (29’, 49’, 67’ πεν. Ζιρού)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπάγερν Μονάχου 0-2 (61’, 64’ Λεβαντόφσκι)

Η τελική βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 15 (19-3)
Άρσεναλ 9 (12-10)
Ολυμπιακός 9 (6-13)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (3-14)


Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3 (ΕΡΤ1, OTE Sport 2)

Γκολ: 29′, 49′, 67′ πεν. Ζιρού

Το «φιλμ» του αγώνα

Ξεκίνησε η αναμέτρηση

2′ Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Άρσεναλ, όμως ο Πάρντο που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

6′ Η Άρσεναλ στα πρώτα λεπτά προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός προσέχει την άμυνά του και όποτε βρίσκει την ευκαιρία προσπαθεί να τρέξει στην αντεπίθεση.

9′ Κίτρινη κάρτα για «θέατρο» δέχθηκε ο Φορτούνης.

12′ Ο Ιντέγε μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το γύρισμά του δεν βρήκε κάποιο συμπαίκτη του. Επικίνδυνος μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά της Άρσεναλ.

15′ Ακόμα μία τελική μπαλιά από τον Σεμπά δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να ελέγχει τον αγώνα, όμως τα χαλάει στην τελική πάσα πριν την προσπάθεια για γκολ.

18′ Κίτρινη κάρτα στον Ράμσεϊ για μαρκάρισμα πάνω στον Κώστα Φορτούνη.

20′ Ο Πάρντο δεν μπόρεσε να σουτάρει προς την εστία του Τσεχ και ο Σεμπά που πήρε το ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα άουτ.

23′ Ο Ολυμπιακός πιέζει σε μεγάλο βαθμό την Άρσεναλ και προσπαθεί να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή των Άγγλων. Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν μπει με αξιώσεις στην πλευρά του Ρομπέρτο.

24′ Δοκάρι για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πάτησαν περιοχή με τον Κάμπελ από τα δεξιά, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο Φλαμινί και ο Γάλλος με προβολή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

27′ Στο 55-45% η κατοχή της μπάλας υπέρ της Άρσεναλ.

29′ ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ. Οι Άγγλοι κέρδισαν την μπάλα στο κέντρο, ο Οζίλ έβγαλε την κάθετη για τον Ράμσεϊ, ο οποίος σέντραρε και ο Ζιρού με το κεφάλι νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0.

31′ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Η κεφαλιά από τον Σιόβα πέρασε άουτ.

38′ Άουτ πέρασε το σουτ του Γουόλκοτ. Η προσπάθειά του ξεκίνησε από το λάθος του Κασάμι στο κέντρο.

40′ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό από το γύρισμα του Πάρντο προς τον Ιντέγε. Πρόλαβε την μπάλα ο Κοσιελνί και απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαζουακού σούταρε από μακριά άουτ.

41′ Στην αγκαλιά του Τσεχ κατέληξε το νέο μακρινό σουτ του Μαζουακού.

45′ Τέλος του πρώτου μέρους. Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

49′ Γκολ για την Άρσεναλ 2-0 τον Ολυμπιακό. Ο Κάμπελ στόπαρε την μπάλα στην περιοχή και έβγαλε την ασίστ για τον Ζιρού, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα και πέτυχε το 2-0 για τους «κανονιέρηδες». Με αυτό το σκορ η Άρσεναλ είναι η ομάδα που περνάει στους «16» του Champions League.

52′ Στην αγκαλιά του Τσεχ η κεφαλιά του Σιόβα.

56′ Μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ. Ο Γουόλκοτ βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο και κέρδισε κόρνερ, αφού η μπάλα άλλαξε πορεία σε παίκτη του Ολυμπιακού. 

58′ Ο Τσεχ απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Φορτούνη, ενώ από το κόρνερ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πέρασε χωρίς κίνδυνο για την εστία της Άρσεναλ.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Ζιρού για σκληρό μαρκάρισμα. 

65′  Προσπαθεί να πιέσει την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός για να μπει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Το σουτ του Κασάμι όμως δεν προκάλεσε προβλήματα στον Τσεχ.

66′ Πέναλτι κέρδισε η Άρσεναλ για χέρι του Ομάρ Ελαμπντελαουί στην περιοχή.

67′ Γκολ για την Άρσεναλ, που κερδίζει πλέον με 3-0. Ο Ζιρού με πέναλτι σκόραρε και πέτυχε το προσωπικό του χατ τρικ

71′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Κασάμι ο Τσόρι Ντομίνγκες.

72′ Αλλαγή για την Άρσεναλ. Στη θέση του Γουόλκοτ πέρασε ο Γκιμπς.

77′ Εκτός αγώνα πέρασε ο Σεμπά για να μπει στη θέση του ο Ερνάνι.

86′ Ο Φινμπόγκασον στη θέση του Πάρντο.

90’+1′ Στη θέση του Κάμπελ πέρασε ο Τσάμπερλεϊν.

90’+2′ Στη θέση του Ζιρού ο Τσέιμπερς.

Τέλος του αγώνα


Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3 (ΕΡΤ1, OTE Sport 2)

Γκολ:
29′, 49′, 67′ πεν. Ζιρού
24′ δοκάρι ο Φλαμινί

Κίτρινες κάρτες: Φορτούνης, Ελαμπντελαουί – Ράμσεϊ, Ζιρού

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μαζουακού, Κασάμι (71′ Τσόρι Ντομίνγκες), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (77′ Ερνάνι), Πάρντο (86′ Φινμπόγκασον), Ιντέγε.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (90’+2′ Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72′ Γκιμπς), Κάμπελ (90’+1′ Τσάμπερλεϊν).

Στον πάγκο: Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκάμπριελ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης