Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέτυχε σπουδαία νίκη (1-0) στην Τούμπα, αυξάνοντας στους πέντε βαθμούς τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς κράτησε χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα στη μάχη του τίτλου.

Πάντως ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για τη σημερινή νίκη του Ολυμπιακού: «Παρ’όλο που σήμερα πετύχαμε μία σημαντική νίκη, τίποτα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Δεν ήταν τελικός το ματς, δεν ήταν καθοριστικό. Ήταν απλά ένα πολύ σημαντικό ματς».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και το πλάνο που επέλεξε στο ντέρμπι: «Πολλές φορές το σύστημα το επιλέγουμε ανάλογα και με τον αντίπαλο, αλλά και την κατάσταση των παικτών μας. Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως την Τότεναμ και την Μπάγερν για παράδειγμα. Είμαστε μία ομάδα που παίζουμε πολλά συστήματα. Ανάλογα με την κατάσταση της ομάδας μας, προσαρμοζόμαστε και στον αντίπαλο. Είχαμε ένα παιχνίδι με τον Άρσεναλ που μας κόστισε σε ενέργεια και σωματικά και ψυχολογικά μέσα στην εβδομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόδοση του Τσιμίκα και το αν ήταν το καλύτερο του παιχνίδι το σημερινό: «Ο Τσιμίκας είναι ένας παίκτης που γενικά αποδίδει καλά. Είναι ένας παίκτης σταθερός, με υψηλή απόδοση σχεδόν πάντα κι απέδειξε και σήμερα ότι έχει πνεύμα νικητή και πάθος. Μας βοήθησε το γκολ σήμερα στην αρχή του δεύτερου μέρους. Μπήκαμε καλά, καταφέρναμε να σκοράρουμε, εκμεταλλευτήκαμε τις δυνάμεις μας και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας και είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όπως είπα, προερχόμαστε και από ένα δυνατό παιχνίδι με την Άρσεναλ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για το πνεύμα που είχαν σήμερα και πήραν τη νίκη».

Για το αν βοήθησε τον Ολυμπιακό το μεσοβδόμαδο παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χαλαρός σήμερα. Ήρθε δυνατός και προετοιμασμένος γι’ αυτό το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση. Δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις από Πέμπτη σε Κυριακή τη νοοτροπία σου. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και καταφέρνει να ανταπεξέρχεται, γιατί έχει μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό πάντως, δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Δεν τον είδαμε να είναι χαλαρός σήμερα, ήρθε αποφασισμένος».

Για τη διαφορά στα εφετινά ντέρμπι σε σχέση με αυτά της περυσινής σεζόν: «Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα περσινά ματς, είναι ότι τότε ο Ολυμπιακός ήταν μία καινούργια ομάδα. Ήταν ο Τσιμίκας, ο Σισέ, ο Μπα, ο Γκιγέρμε. Φέτος είναι πολύ πιο έμπειροι όλοι τους και ξέρουν τα ντέρμπι. Φέτος είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, για να αντιμετωπίσουμε τις αναμετρήσεις μας με τους δυνατούς αντιπάλους».

Για το γεγονός ότι δύο Πορτογάλοι προπονητές διεκδικούν τον τίτλο: «Νιώθω υπερήφανος, νιώθω πολύ όμορφα. Νιώθω μεγάλο σεβασμό. Από ότι ξέρω και οι προηγούμενοι Πορτογάλοι προπονητές είχαν καλό έργο στην Ελλάδα, ξέρω την αγάπη που υπάρχει για τον Φερνάντο Σάντος. Νιώθω σεβασμό και ικανοποίηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης