Για την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο Σουντανί, τα προσεχή ματς της ομάδας του με Πανιώνιο και Άρσεναλ, τον Βαλμπουενά και άλλα θέματα μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς στην εβδομαδιαία συνέντευξή του στα κανάλια Novasports, ενώ αναφέρθηκε και για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

Για το χειρουργείο του Σουντανί και αν μίλησε μαζί του: «Πράγματι έγινε το χειρουργείο του Σουντανί, δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του. Θα το κάνω μετά την προπόνηση και ίσως τον δω το Σάββατο. Είναι ένας σοβαρός τραυματισμός και χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή. Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι και ιδιαίτερα ο παίκτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα λείψει η θετική ενέργεια του Σουντανί από το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Ο Σουντανί ήρθε στην ομάδα από μια δύσκολη κατάσταση και χρειάστηκε 3-4 μήνες δουλειάς αποδεικνύοντας ότι άξιζε τη θέση του στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας μας. Ήταν ένας παίκτης που δούλεψε πολύ και μας έκανε να αλλάξουμε τον τρόπο που τον βλέπουμε. Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης γιατί μπορεί να παίξει σε δύο ή τρεις διαφορετικές θέσεις, και στα άκρα αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Είναι παίκτης που έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από Χασάν και Ελ Αραμπί. Μας βοήθησε πολύ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μας έδινε πάρα πολλές λύσεις. Λυπάμαι πολύ για τον παίκτη μας. Η ομάδα όμως έχει εναλλακτικές, μπορούμε να καλύψουμε το κενό. Του εύχομαι να επανέλθει γρήγορα και να κυλήσουν όλα ομαλά».

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο και το ταξίδι στο Λονδίνο που ακολουθεί: «Κακές αναμνήσεις έχουμε από τον πρώτο αγώνα. Ήταν μια βραδιά που θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει πολλά γκολ. Ήμασταν ικανοί να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που αξίζει όλο τον σεβασμό μας. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη και μπορούμε. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο όπως συνέβη στην έδρα του Πανιωνίου».

Για τις απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός και αν δημιουργούν ευκαιρίες για παίκτες που ψάχνουν ρυθμό: «Πράγματι η θετική πλευρά αυτών των απουσιών είναι ότι μπορούμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε άλλους παίκτες. Τοροσίδης, Αβραάμ, Καφού και άλλοι παίκτες. Πρέπει να το σκεφτούμε καλά γιατί είναι ένας αγώνας πρωταθλήματος και θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να βάλουμε τους κατάλληλους μέσα στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Όταν τραυματίζεται κάποιος ή υπάρχει κάποια κακή απόδοση από κάποιον πάντα εμφανίζεται ένας άλλος για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του. Ευχόμαστε ότι όλοι όσοι πάρουν την ευκαιρία τους να την εκμεταλλευτούν και να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κακή κατάσταση των γηπέδων στην Ελλάδα και αν έχει «πληγώσει» βαθμολογικά τον Ολυμπιακό: «Οι αγωνιστικοί χώροι στην Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, όμως δεν θα μιλήσω για το αν έχει στερηθεί ο Ολυμπιακός βαθμούς γιατί θα το χουν πάθει και άλλες ομάδες. Αν σε κάτι πρέπει να ασκήσω κριτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι αγωνιστικοί χώροι γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση όταν παίζεται σ’ έναν καλό αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα η ποιότητα του θεάματος πέφτει σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε όσα μπορούμε. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά όλες οι ποιοτικές ομάδες. Σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό θα ήθελα να τον προπονώ συνέχεια στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν το κάνω ποτέ για να μην επιβαρύνω τον αγωνιστικό χώρο και να είναι τέλειος όταν υποδεχόμαστε τους αντιπάλους μας. Ακόμα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν προπονούμαστε ποτέ εκεί για τον ίδιο λόγο. Θέλουμε να προστατέψουμε το γήπεδο για να μπορέσουν οι ομάδες να βγάλουν αυτά που μπορούν».

Για τη δήλωση του Βαλμπουενά ότι θα μπορούσε να δει τον ίδιο και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό: «Ο Βαλμπουενά είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Έχει κάνει τη διαφορά στην ομάδα με την ποιότητά του και τις άριστες επιδόσεις του. Είναι ένας παίκτης που έχει ταιριάξει, κάνει καλή χρονιά, περνάει καλά και όπως έχει πει και σε μένα είναι ευτυχισμένος εδώ και θα ήθελε να παραμείνει και του χρόνου. Μακάρι να συμβεί αυτό. Για τους προπονητές τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι προπονητές έχουν πάντα τις πόρτες ανοικτές και τις βαλίτσες έτοιμες γιατί τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν καλά, αλλά κάποια άλλη στιγμή να μην πηγαίνουν καλά. Και εγώ δηλώνω ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη δουλειά που γίνεται εδώ. Είμαι ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα όμως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα φέρει η αυριανή μέρα. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα για τους προπονητές. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσουν τα αποτελέσματα να είναι ανοικτά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης