Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό να νικήσει πρώτα απ’ όλα στο δικό του παιχνίδι απέναντι στην Αντβέρπ και μετά να περιμένει για να δει αν θα προκύψει κάποιο… δώρο απ’ τη Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Άιντραχτ, στάθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Πέδρο Μαρτίνς την Τετάρτη (08/12) στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του  αγώνα στην Αμβέρσα (Πέμπτη 09/12, 19:45, Cosmote Sport 3) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια του, ενώ μίλησε και για τα «κλειδιά» που μπορούν να δώσουν στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ο προπονητής της Αντβέρπ είπε το πρωί ότι θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Για εσάς είναι μία παγίδα; Είναι ένα… ταξίδι στο άγνωστο; Θα αλλάξει τα δικά σας πλάνα ως προς την προσέγγιση του ματς;

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι σχεδιάζει να κάνει ο προπονητής της Αντβέρπ, αν θα παρουσιάσει την ομάδα του κοντά σε αυτό που έκανε στο πρωτάθλημα ή με την Φενέρ. Εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα μας για το καλύτερο σενάριο. Περιμένουμε να είμαστε όσο καλύτεροι είμαστε, να είμαστε ποιοτικοί, προσεκτικοί και επικίνδυνοι και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι όσο καλοί εμφανιστούν εκείνοι. Εμείς λοιπόν προετοιμάζουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε πάντα. Δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε παρακολουθήσει τον αντίπαλο, ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει με 2-3 συστήματα. Θα προετοιμαστούμε σε οποιοδήποτε σενάριο. Περιμένουμε την Αντβέρπ πιο δυνατή και να μην ξεχνάμε ότι όταν παίζει ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται πολύ, αυτός ο παίκτης θα θέλει να αποδείξει περισσότερα πράγματα στον προπονητή του. Οπότε, θα είναι ένα δυνατό ματς».

-Από το γκολ με την Αντβέρπ και μετά έχει παρουσιάσει μία τρομερή άνοδο ο Ρέαμπτσιουκ. Το πιστεύετε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνώριζα πολύ καλά τον Όλεγκ και δεν είχα καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί. Ηταν μία νέα πραγματικότητα για τον ποδοσφαιριστή, αλλά ξέραμε ότι θα έβρισκε την απόδοσή του. Δεν είχα αμφιβολία ούτε για τις ικανότητες, είτε για τον επαγγελματισμό του».

-Ποια είναι τα κλειδιά για τον Ολυμπιακό για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει;

«Έχω πει πολλές φορές ότι από την αρχή θεωρώ τον όμιλο ισορροπημένο και μοιρασμένα τα παιχνίδια. Πολλά από τα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Η Άιντραχτ κέρδισε τους περισσότερους βαθμούς από το 90’ και επτά. Η Αντβέρπ έχει χάσει στο τέλος τους βαθμούς. Είναι παιχνίδια πολύ ανταγωνιστικά. Εμείς αύριο περιμένουμε να δούμε ένα ματς ανάλογο που έγινε στο Καραϊσκάκη, με δύο ομάδες που θα κυνηγήσουν το αποτέλεσμα, πολύ ανταγωνιστικές και αναμένουμε ένα ανοικτό και ωραίο παιχνίδι».

-Με τον ΟΦΗ φάνηκε ότι η ομάδα σας έκανε την καλύτερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Θεωρείτε ότι είναι στο επίπεδο που θέλετε, μετά τα προβλήματα που περάσατε το καλοκαίρι με τους τραυματισμούς και τον κορωνοϊό;

«Έχω πει πολλές φορές ότι η ομάδα μας έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Βλέπουμε ότι εδώ και ενάμισι παιχνίδια έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Με την Φενέρ και τον ΟΦΗ κάναμε καλά ματς. Με την Άιντραχτ επίσης. Παίξαμε καλά και με τον Ατρόμητο που χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικότερα η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και το δείχνει. Κάνει βήματα προόδου και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχει παίκτες όπως τον Όλεγκ η ομάδα, που έχει αποδείξει ότι έχει πολλά περιθώρια. Όπως και άλλοι έχουν περιθώρια εξέλιξης. Αυτή η ομάδα συνεχώς, θα προσαρμόζεται συνεχώς και θα εξελίσσεται».

-Επειδή η πρωτιά δεν εξαρτάται από εσάς, πιστεύετε ότι η Φενέρμπαχτσε θα κάνει το καθήκον της με την Άιντραχτ;

«Το πιστεύω πολύ, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η Φενέρ μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ. Γνωρίζω το τιμ της Φενέρ. Πρόκειται για ανθρώπους με αξιοπρέπεια και θέλουν να τιμήσουν την ομάδα να κερδίσουν την Άιντραχτ. Οι παίκτες της Φενέρ θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν το πρεστίζ του συλλόγου και να κερδίσουν την Άιντραχτ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης