Συνέντευξη στην Άννα Νικολάου

Φωτογραφίες/Βίντεο: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μπορούσε να φοβηθεί, να τα παρατήσει, να «μπλέξει» σε έναν κόσμο επικίνδυνο… Όμως «έβαλε στοίχημα με τον Θεό» και αποδείχθηκε πως νίκησε με το ταλέντο, την πίστη του και το «sangue quente», ή αλλιώς το «ζεστό αίμα» των Βραζιλιάνων.

Ένας σπεσιαλίστας των φάουλ με εξαιρετικό αριστερό πόδι και… βραζιλιάνικο αίμα. Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα υπήρξε ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που από τις φαβέλες της Βόλτα Ρεντόντα και του Σάο Πάολο ήρθε το 1995 στην Ελλάδα, κουβαλώντας στις «πλάτες» του τις ελληνικές ομάδες από τις οποίες πέρασε.

Ο «Λούτσι», όπως τον αποκαλούν, μίλησε στη «Ζούγκλα» για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν πρωτοήρθε στη χώρα μας, τη σημασία που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως συνοδοιπόρος στον πάγκο της Ξάνθης. Μάλιστα, τόνισε: «Έχω να δώσω πολλά στην προπονητική, αλλά με τους δικούς μου όρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία» των Πειραιωτών προς το τέλος της σεζόν, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν η αγαπημένη του στιγμή το γκολ της Λεωφόρου, καθώς τότε «ο Ολυμπιακός δεν με κράτησε…».

Πώς θα χαρακτήριζε, όμως, τις έξι ομάδες των πλέι οφ με μία λέξη; Ο Ολυμπιακός είναι «ο κόσμος του», ο Παναθηναϊκός είναι «μια ομάδα», ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται από την παρουσία του Λουτσέσκου, ο Άρης είναι ποιοτικός, η ΑΕΚ μπερδεμένη και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι «ο ένας για τον άλλον».

Μέσα από τη συζήτησή μας με τον Λουτσιάνο στις ακαδημίες της Βαλένθια γνωρίσαμε το -διαδεδομένο στη Βραζιλία- ποδοβόλεϊ, το οποίο έφερε το 2000 μαζί με τον φίλο του Τζιοβάνι. Έκτοτε το συγκεκριμένο άθλημα αγαπήθηκε και από τους Έλληνες.

Μάλιστα, εκεί μας σύστησε τον γιο του Λούκας, γνωστού ως Mc Daddy, του οποίου η πορεία στην τραπ μουσική είναι λαμπρή, καθώς ήδη έχει κάνει τις δικές του επιτυχίες. «Πίστευα ότι ο γιος μου θα ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από εμένα, ωστόσο υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Ακολούθησε έναν διαφορετικό δρόμο και είναι ευτυχισμένος» είπε.

 

Το νέο τραγούδι του Mc Daddy:

 

Λουτσιάνο: «Μειώνεται η λατρεία μου για το ποδόσφαιρο»

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μάς μίλησε για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο που τον οδήγησε στο να μειωθεί η αγάπη του γι’ αυτό, αλλά και για την άλλη το αγάπη του, το ποδοβόλεϊ, όπως και την προπονητική.

Ο γιος του, η πίστη του στον Θεό και τα μηνύματα μέσα από τη φανέλα…

 

Λουτσιάνο: «Πήρα αμέσως την απόφαση να πάω στον Ολυμπιακό. Πήγα στην τουαλέτα του σπιτιού, γονάτισα και προσευχήθηκα»

Ο «Λούτσι» μίλησε για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, την άφιξή του στην Ελλάδα και την πορεία του στο πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο τεράστιο κεφάλαιο του Ολυμπιακού και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 

Τα γκολ του Λουτσιάνο ντε Σόουζα με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

 

Λουτσιάνο: «Πολύ καλή αλλά και κακή η στιγμή του γκολ στη Λεωφόρο…»

Τέλος, ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα μίλησε και για την τεράστια βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα που μετατράπηκε σε αδιαφορία, την παρουσία του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτήρισε τον φετινό Παναθηναϊκό ως «μια ομάδα από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό».

Κι αν πολλοί πίστευαν ότι αγαπημένη του στιγμή είναι το γκολ της Λεωφόρου, που λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν της καριέρας του στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι…

 

Το περίφημο γκολ του Λουτσιάνο ντε Σόουζα στη Λεωφόρο (Κύπελλο, 2001):

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης