Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιούσεφ Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας την Κυριακή από τη Λαμία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι Πειραιώτες, με τον Μαροκινό στράικερ να σημειώνει χατ-τρικ, συνέτριψαν με 4-0 την ομάδα του Μάντζιου στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, καταφέρνοντας να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα στο 40′, στο 51′ και στο 81′, με τον Βαλμπουενά να προσθέτει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, καθώς ευστόχησε σε πέναλτι στο 70′.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν τη φάση αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πλιάτσικας, αφήνοντας με 10 παίκτες τους γηπεδούχους, που σήμερα υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα στο ματς, με τους Μπα (Ολυμπιακό) και Ρόμανιτς (Λαμία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με το… καλημέρα άρχισε να πολιορκεί την εστία των γηπεδούχων.

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος σταμάτησε την κεφαλιά του Ρούμπεν Σεμέδο (5′) και την ατομική ενέργεια του Ελ-Αραμπί (18′), ενώ είδε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη (21′), μετά από συνδυασμό με τον Ματιέ Βαλμπουενά, να πλασάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του.

Η Λαμία ισορρόπησε και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 31′, με το πολύ δυνατό σουτ του Ελίνι Δημούτσο, έπειτα από την κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Μαντί Καμαρά.

Οι «ερυθρόλευκοι» θορυβήθηκαν και, αφού έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ουσεϊνού Μπα (33′) σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, άνοιξαν το σκορ με τον Ελ-Αραμπί: ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Βαλμπουενά και με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-1 στο 40ο λεπτό!

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Το σουτ του Βαλμπουενά (47′) βρήκε σε ετοιμότητα τον Θεοδωρόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο 51′, όταν ο Ελ-Αραμπί πήρε την μπάλα από το λάθος γύρισμα του Βάντερσον, ξεπέρασε τον Πλιάτσικα και πλάσαρε για το 0-2!

Στο 69′ ο Πλιάτσικας πήγε καθυστερημένα πάνω στον Κώστα Τσιμίκα που έκανε την επέλαση από τα αριστερά.

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Έλληνα αμυντικό, με τον Βαλμπουενά να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 0-3!

Στο 81′ ο Ελ-Αραμπί σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα: ο Γιώργος Μασούρας με προβολή μετά τη σέντρα του Τσιμίκα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο, το έκανε, όμως ο Μαροκινός φορ παίρνοντας το… ριμπάουντ για το τελικό 0-4!

Η Λαμία θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής, όμως το δοκάρι στέρησε τη χαρά στον Λαζάρ Ρόμανιτς, έπειτα από την κακή συνεννόηση των Σα και Σεμέδο.

Κίτρινες: Πλιάτσικας – Μπα, Σεμέδο, Μασούρας

Κόκκινες: Πλιάτσικας

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (87′ Βλαχομήτρος), Τιρόνε (77′ Μπουλούλης), Βασιλογιάννης (72′ Σάλιακας), Καραμάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Γκασπάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά (64′ Λοβέρα), Μασούρας, Βαλμπουενά (77′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί (85′ Χριστοδουλόπουλος).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης