H Oμόνοια θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League, καθώς επικράτησε την Τετάρτη του Ερυθρού Αστέρα με 4-2 στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του ματς. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί η «ρώσικη ρουλέτα» για να κριθεί ποιος εκ των δύο μονομάχων θα πάρει την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί οι Κύπριοι ήταν πιο ψύχραιμοι έναντι των Σέρβων που αστόχησαν δις από την άσπρη βούλα, κι έτσι θα βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών, με έπαθλο μία θέση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ομόνοια θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στις 29 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας ο αγώνας ρεβάνς των δύο ομάδων.

Η ομάδα της Μεγαλονήσου πήρε το προβάδισμα στο 31′ χάρη σε κοντινό πλασέ του Λούφτνερ, με τους  Σέρβους να απαντούν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Ίβανιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο παρέμεινε το ισόπαλο αποτέλεσμα, κι έτσι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο ο Ερυθρός Αστέρας «άγγιξε» το 2-1 στο 112′, όταν ο Φαλτσινέλι είχε δοκάρι.

Το 1-1 δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμεναν, κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου έλαμψε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φαμπιάνο απέκρουσε το τρίτο και τέταρτο πέναλτι του Ερυθρού Αστέρα, νικώντας τους Φαλτσινέλι και Ντέγκενεκ και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας του με σκορ 4-2 στη «ρώσικη ρουλέτα».

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν (90’+3′ Κουσουλος), Λέτσιακς, Λούφτνερ, Λανγκ, Γκόμεθ, Βίτορ, Παπουλής (98′ Λοΐζου), Τιάγκο (118′ Ασάνε), Μποτεάκ, Κακουλής (65′ Σένε).

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Ίβανιτς (81′ Γιόβαντσιτς), Ντέγκενεκ, Κάνγκα, Κάταϊ (101′ Γκάβριτς), Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (106′ Γκάγιτς), Μπεν, Σανόγκο, Γκόμπελιτς, Βουκάνοβιτς (89′ Φαλτσινέλι).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης