Σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, το οποίο χάρισε το τρίποντο (2-1) στους Πειραιώτες, σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Άγγλος αρχιδιατητής στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Χασάν είναι σε θέση οφσάιντ, «όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ επισημαίνει για τη συγκεριμένη φάση ότι:

«Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον βοηθό καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα.

Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρίσκονταν σε θέση offside αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση offside αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα.

Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε την μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί».

Αναφορικά με το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ανέφερε ότι δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Πέτρο Μάνταλο, επισήμανε ότι έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Λάτσι, για το επικίνδυνο παίξιμο εις βάρος του Ιωαννίδη, ενώ τόνισε ότι ορθώς παρατηρήθηκε με κίτρινη ο Ενγκμπακοτό για το μαρκάρισμα στον Λόπες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης