Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραχώρησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, μιλώντας για την αυριανή μονομαχία των Πειραιωτών με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο στους «ερυθρόλευκους» (2010-14), όσο και στην Ατλέτικο (2003-06), μίλησε για τις ομοιότητες και για τις διαφορές των δύο ομάδων, αλλά και για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η έκβαση του αγώνα, τονίζοντας ότι «κλειδί» θα είναι το πρώτο 20λεπτο του ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 38χρονου άσου:

– Για τη δυσκολία που έχει για τον Ολυμπιακό ο αυριανός αγώνας: «Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως όλα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ατλέτικο θέλει να πάρει τη νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία ισοπαλία και νικώντας την τελευταία αγωνιστική τη Μάλμε να πάρει την πρόκριση. Το κλίμα στο “Βιθέντε Καλντερόν” είναι πολύ δυνατό. Οι φίλαθλοι της Ατλέτικο πιέζουν πολύ και φωνάζουν σε όλο το ματς. Η Ατλέτικο εντός παίζει πολύ καλά και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει έστω μία ισοπαλία, αν δεν καταφέρει τη νίκη, αν και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας».

– Για τις ομοιότητες που έχουν οι οπαδοί των δύο ομάδων: «Ο κόσμος είναι η μεγαλύτερη ανάμνηση που έχω και από τα δύο γήπεδα. Έχουν πολλές ομοιότητες. Στο Καραϊσκάκη, όταν ο κόσμος φωνάζει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, είναι κάτι πολύ ωραίο για τους παίκτες. Στο Καλντερόν έπαιζα για τρία χρόνια και ξέρω πως θα συμβεί το ίδιο και εκεί. Ο κόσμος θα φωνάζει συνέχεια και θα υποστηρίζει την ομάδα του για 90 λεπτά και θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι τα ντέρμπι και τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος υποστήριζε πάρα πολύ έντονα την ομάδα. Το ίδιο συνέβαινε και στο Καλντερόν. Ο κόσμος σε κάνει να τα δώσεις όλα για την ομάδα, όταν παίζεις, και αυτό είναι ένα εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός: «Πάντα προσπαθεί να έχει εκείνος τον έλεγχο του παιχνιδιού, από τη μέση του γηπέδου και μπροστά, με πολύ σπουδαίο στοιχείο τον Ντομίνγκες. Είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός, γιατί αυτός προσπαθήσει να δημιουργήσει το παιχνίδι από τη μέση και μπροστά. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επιθετικός, αλλά, αν είναι ο Μήτρογλου, μπορεί να πετύχει γκολ ανά πάσα στιγμή, ενώ στην άμυνα είναι ο Ρομπέρτο που κάνει την ομάδα να νιώθει ασφάλεια, κάτι που είναι σημαντικό στην Ευρώπη, να μην δέχεσαι εύκολα γκολ».

– Για το αγωνιστικό στιλ των Ισπανών: «Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα που αμύνεται πολύ καλά. Έχει τον Τουράν και τον Κόκε, παίκτες πολύ σημαντικούς. Είναι μία ομάδα που κάνει καλό παιχνίδι γενικώς, αλλά κυρίως αμύνεται πολύ καλά και είναι δύσκολο να τους κερδίσεις».

– Για το πως θα μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο πρωταθλητής Ελλάδας: «Κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι τα πρώτα 15-20 λεπτά, να μην δεχθεί γκολ. Να χειριστεί σωστά το παιχνίδι και να μπορέσει να επιβάλει τον ρυθμό του και να δυσκολέψει όσο μπορεί την Ατλέτικο σε αυτά τα λεπτά. Όποιος κυριαρχήσει σε αυτά τα λεπτά, θα έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης