Μία σαφέστερη και καθαρότερη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους στους 32 του Europa League, σε περίπτωση που τερματίσει 3ος στον όμιλο του, έχει πια ο Ολυμπιακός.

Η νίκη της Μπριζ επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως, ακόμα και αν οι ερυθρόλευκοι συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League, θα είναι μία από τις χειρότερες τρίτες των ομίλων του Champions League, ως εκ τούτου στην κλήρωση θα βρουν μπροστά τους μία εκ των 12 νικητών ομίλων του Europa League και τους τέσσερις καλύτερους τρίτους του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής ήδη τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην τρίτη θέση των ομίλων τους έχουν τουλάχιστον 7 βαθμούς (Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ, Μπριζ, Λειψία), ενώ ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν κερδίσει την Πόρτο την τελευταία αγωνιστική, θα φτάσει μάξιμουμ στους 6 πόντους, κάτι που δεν αλλάζει τη θέση του σε ό,τι αφορά την κλήρωση.

Από εκεί και πέρα όλα δείχνουν ότι το φετινό Europa League θα έχει πολλά μεγάλα ονόματα που θα υποβιβαστούν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από τον 2ο όμιλο, ο Ολυμπιακός, ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Γκλάντμπαχ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, από τον 4ο με μία εκ των Άγιαξ-Αταλάντα, από τον 6ο με μία εκ των Λάτσιο-Μπριζ και από τον 8ο με μία εκ των Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Λειψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το Europa League, η κατάσταση με τους νικητές των ομίλων είναι κάπως ρευστή, καθώς υπολείπονται ακόμη δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Πάντως, αν η κλήρωση γινόταν σήμερα, τότε ο Ολυμπιακός θα καλούνταν να αντιμετωπίσει μία εκ των: Ρόμα, Άρσεναλ, Σλάβια Πράγας, Ρέιντζερς, Γρανάδα, Νάπολι, Λέστερ, Λιλ, Βιγιαρεάλ, Τότεναμ, Χόφενχαϊμ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ. 

Οι περισσότερες εξ αυτών μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η κλήρωση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, εφόσον προκριθεί στους 32 του Europa League, θα είναι με κάποιο δυνατό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης