Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των “16” του Champions League. Oι πρωταθλητές Ελλάδας θα υποδεχθούν τους Άγγλους πρώτα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 25 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στις 19 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ» για το δεύτερο παιχνίδι.

Για την κλήρωση μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στο συνδρομητικό κανάλι και τόνισε: «Μας αρέσει που πηγαίνουμε και παίζουμε στο Ολντ Τράφορντ. Είναι ένας ωραίος προορισμός για τους οπαδούς της ομάδας μας. Η Γιουνάιτεντ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Μιλάμε για μία τεράστια ποδοσφαιρική δύναμη και θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και τον Αύγουστο, όταν όλοι είχαν δει τις ομάδες και κανείς δεν πίστευε ότι θα είμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παραμείνουμε στη διοργάνωση».

Θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφίβολα ο τίτλος «θρύλος» ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που έχουν να επιδείξουν 20 πρωταθλήματα Αγγλίας και τα τρία Champions League, αποτελούν ένα κολοσσό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Φέτος η Γιουνάιτεντ διανύει μία μεταβατική περίοδο, καθώς ο Ντέιβιντ Μόγιες ήρθε να αντικαταστήσει τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου που ονομάζεται Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Στο ρόστερ της υπάρχουν σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ και Γκιγκς.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην 8η θέση, ενώ στο Champions League δεν εντυπωσιάζουν και αντιμετώπισαν δυσκολίες για να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλό με Λεβερκούζεν, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σοσιεδάδ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 18 ή 19 και 25 ή 26 Φεβρουαρίου στην έδρα των δεύτερων, ενώ οι επαναληπτικοί στην έδρα των πρώτων στις 11 ή 12 και στις 18 ή 19 Μαρτίου.

H φάση των “16”
Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μίλαν – Ατλέτικο
Λεβερκούζεν – Παρί Σεν Ζερμέν
Γαλατάσαραϊ – Τσέλσι
Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης
Ζενίτ – Ντόρτμουντ
Άρσεναλ – Μπάγερν

Το πρόγραμμα:

Τρίτη 18/2
Μαν. Σίτι-Μπαρτσελόνα
Λεβερκούζεν-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 19/2

Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης
Άρσεναλ-Μπάγερν

Τρίτη 25/2

Ολυμπιακός-Μαν. Γιουνάιτεντ
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Ντόρτμουντ

Τετάρτη 26/2

Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης
Γαλατάσαραϊ-Τσέλσι

Τρίτη 11/3

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μίλαν
Μπάγερν-Άρσεναλ

Τετάρτη 12/3

Μπαρτσελόνα-Μαν. Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν-Λεβερκούζεν

Τρίτη 18/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Σάλκε
Τσέλσι-Γαλατάσαραϊ

Τετάρτη 19/3

Μαν. Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός
Ντόρτμουντ-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

Για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Μαρτίου, στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι πρώτοι προημιτελικοί θα γίνουν 1-2 και οι επαναληπτικοί 8-9 Απριλίου, ενώ οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν 22-23 και οι επαναληπτικοί 29-30 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης