Γκιγιέρμε: «Είχα στόχο να γίνω πρωταθλητής και το κατάφερα με τον Ολυμπιακό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 20:17
Γκιγιέρμε: «Είχα στόχο να γίνω πρωταθλητής και το κατάφερα με τον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στο βραζιλιάνικο ESPN παραχώρησε ο Γκιγιέρμε, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία να εκπληρώσει τους στόχους του, που δεν ήταν άλλοι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή του στο Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκιγιέρμε:

Για τον Ζέεντορφ:
«Μου έμαθε πολλά σε σχέση με την θέση μου και το πώς να παίρνω καλές τοποθετήσεις, αλλά και να φέρομαι στο γήπεδο. Μου είχε πει ότι είχα ποιότητα και έπρεπε να βελτιωθώ σε κάποιες λεπτομέρειες. Εάν τον είχαν για έναν χρόνο και όχι για τρεις μήνες, θα είχα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Έπαιζε στην θέση μου με βραζιλιάνικο στιλ και γενικά είχε πολλές ομοιότητες με εμάς».

Για το πώς του έσωσε την καριέρα: «Του είπα ότι ήθελα να γυρίσω στη Βραζιλία γιατί είχα κουραστεί και ψυχολογικά. Ήθελα να είμαι χαρούμενος ξανά. Ο Ζέεντορφ μου είπε “η Ευρώπη είναι ότι καλύτερο για σένα. Να μείνεις εδώ”. Και έτσι με έσωσε».

Για τον Μέσι: «Με ρωτάνε αρκετά συχνά φίλοι μου. Ίσως και σχεδόν κάθε εβδομάδα. Απ' όλους τους παίκτες που έχω παίξει αντίπαλος ο Μέσι είναι ο κορυφαίος. Ο καλύτερος. Είναι απίστευτος. Παίζει με τα δύο πόδια και σε όλες τις πλευρές και είναι απρόβλεπτος. Εάν τον χάσεις για λίγο, τέλειωσε. Απλά τον χειροκροτάς. Είναι μεγάλος φαν του».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίζει πιο πολύ μέσα στην περιοχή. Δεν χρειάζεται να κάνει ντρίπλες ή να αλλάζει κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει σύγκριση με αυτά που κάνει ο Μέσι».

Για τη διαφορά Ελλάδας με την Ισπανία: «Δεν μπορούν να συγκριθούν οι λίγκες. Όμως εγώ έψαχνα για πιο υψηλούς και καλούς στόχους. Είχα τον στόχο να γίνω πρωταθλητής και να παίξω στο Champions League και το Europa. Αυτά μου τα έδωσε όλα ο Ολυμπιακός και με το παραπάνω».

Για το μέλλον του: «Στόχος μου είναι να πάρω το Παγκόσμιο Κύπελλο και να πάω μακριά Κύπελλα Ευρώπης. Έχω έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη στην Ελλάδα και θα δούμε εάν θα ανανεώσω ή εάν θα έρθει άλλη πρόταση. Μία ημέρα, θα επιστρέψω στη Βραζιλία, χωρίς να ξέρω από τώρα το πότε, αλλά θα είναι για κάτι πολύ καλό».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 20:26