Μπορεί να ανέλαβε χρέη προπονητή της Μπάγερν μόλις χτες, ωστόσο ο Χάνσι Φλικ δηλώνει αισιόδοξος για την πρεμιέρα του απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο μέχρι την Κυριακή βοηθός του Νίκο Κόβατς, στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μια νέα αρχή και την ανάγκη που έχει η ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την ελληνική ομάδα.

«Δεν ζω στο παρελθόν ή στο μέλλον, για μένα αυτό που μετράει είναι το παρόν», είπε αρχικά και συνέχισε: «Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία ματς δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα και ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω να δω την ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της και όταν χάνει την μπάλα, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό παικτών, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα της Τετάρτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Έδειξε και στο πρώτο ματς πως είναι μια συμπαγής ομάδα και κάνει καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Διαθέτουν δύο-τρεις πολύ καλούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Το νούμερο 8, ο Γκιγέρμε, έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».

Σχετικά με το πώς ενημερώθηκε για τη θέση που πήρε, απάντησε: «Βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν θέλω να αναλάβω. Δεν ήταν εύκολο, γιατί γνωρίζω και εκτιμώ τον Νίκο Κόβατς».

Τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν εκπροσώπησε ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή προπονητή, απάντησε: «Δεν ήταν εύκολο και για εμάς. Μια απόλυση προπονητή είναι αποτυχία και για τους παίκτες, γιατί σημαίνει πως κι εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας ώστε να βελτιωθούμε. Η βασική ευθύνη ανήκει πλέον σε εμάς. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν και πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και την Ντόρτμουντ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης