Η πρώτη μεταγραφική «βόμβα» του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν… πυροδοτήθηκε τελικά το απόγευμα του Σαββάτου από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι και με τη βούλα πλέον ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας ανακοίνωσαν κι επίσημα την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού, χωρίς να διευκρινίζουν τον χρονικό ορίζοντα της συμφωνίας τους (οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για διετές συμβόλαιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση, με μεταγραφή από τη Μονακό, του ποδοσφαιριστή Ερίκ Αμπιντάλ», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των Πειραιωτών.
Ο Ερίκ Αμπιντάλ ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο
Ο Αμπιντάλ θα τεθεί άμεσα στην διάθεση του Μίτσελ και ως εκ τούτου θα αναχωρήσει τη Δευτέρα μαζί με την άλλη αποστολή του συλλόγου για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 34χρονος αμυντικός που παίζει με την ίδια άνεση ως αριστερός στόπερ ή αριστερός μπακ την περασμένη σεζόν είχε μία γεμάτη χρονιά με την Μονακό.

Έχει φορέσει συνολικά 64 φορές τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, με την οποία ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2006, ενώ συμμετείχε επίσης στην τελική φάση του EURO 2008 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Ο Γάλλος αμυντικός με την ερυθρόλευκη φανέλα ανά χείρας
Το who is who του Γάλλου αμυντικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στον σύλλογο και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2000 από τη Μονακό, στην οποία έμεινε ως το 2002, για να ακολουθήσουν θητείες στη Λιλ και τη Λιόν, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Γαλλίας σε ισάριθμα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2007 μεταγράφηκε αντί περίπου 9 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα, όπου παρέμεινε για έξι ολόκληρα χρόνια, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2009 και 2011), ισάριθμα Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων τις ίδιες χρονιές, καθώς επίσης τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και τρία σούπερ Καπ Ισπανίας.

Η καριέρα του στους «μπλαουγκράνα», πάντως, επισκιάστηκε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, καθώς το 2011 διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος και χειρουργήθηκε, ενώ ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος.

Παρ’όλα αυτά ο Αμπιντάλ όχι μόνο βγήκε νικητής από τις μάχες που έδωσε, αλλά και στις δύο περιπτώσεις επέστρεψε στα γήπεδα.

Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο του στη Μπαρτσεόνα, πέρυσι το καλοκαίρι, επέστρεψε στη Μονακό με την οποία είχε «γεμάτη» χρονιά με 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γαλλίας. 
Πριν λίγες ημέρες ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιό του με τους Μονεγάσκους, αλλά τελικά παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης:

Στα γραφεία του Ολυμπιακού ο Αμπιντάλ,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, 19:48

Έφτασε στην Ελλάδα ο Ερίκ Αμπιντάλ,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, 01:53

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης