Επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία ζητά ενημέρωση για το αγωνιστικό πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων, απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια μέρα πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Σε αυτήν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για ελλειπή οργάνωση και ολοκληρωτική έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά της ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι όφειλε να έχει κοινοποιήσει στις ομάδες το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως υποχρεούται με βάση την ΚΥΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Προς: την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Υπόψη: Προέδρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιν: Εκτελεστικό Γραμματέα

Επιτροπή Διοργανώσεων, Υποεπιτροπή Κυπέλλου

ΘΕΜΑ: Αγωνιστικό πρωτόκολλο ημιτελικής φάσης Κυπέλλου/ 2οι ημιτελικοί αγώνες – 24.06.2020

Κύριε Πρόεδρε, αύριο, Τετάρτη 24.06.2020 και σε λιγότερο από 30 ώρες, έχουν οριστεί να διεξαχθούν οι δεύτεροι (επαναληπτικοί) αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ

Περαιτέρω στην από 19.9.2020 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΕΠΟ αποφασίσατε εκτός ημερησίας διάταξης και κατά πλειοψηφία ότι οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων Κυπέλλου της ΕΠΟ, θα αποφασιστούν με νεώτερη απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της Επιτροπής Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 16 της Κ.Υ.Α. 33465/2020 (ΦΕΚ 2087/31-5-2020):

«2. Από 06.06.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων».

Στη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας συμπίπτουν οι ιδιότητες της αθλητικής ομοσπονδίας και της διοργανώτριας αρχής, καθώς την ευθύνη διεξαγωγής τους έχει η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και η Υποεπιτροπή Κυπέλλου. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί αν έχει εκπονηθεί τέτοιο υγειονομικό πρωτόκολλο κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της ως άνω Κ.Υ.Α. καθώς και αν αυτό έχει νόμιμα εγκριθεί.

Σας καλούμε όπως, ενόψει της άμεσα επικείμενης διεξαγωγής του αγώνα με την Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ μας γνωρίσετε:

α. Αν έχετε συντάξει συγκεκριμένο αγωνιστικό πρωτόκολλο για τους ως άνω αγώνες, όπως από την ΚΥΑ υποχρεούται να πράξει η Ε.Π.Ο. (και ως διοργανώτρια αρχή), αν το έχετε καταθέσει στην Γ.Γ.Α. και αν έχετε λάβει επίσημη έγκριση καθώς και το περιεχόμενο αυτού;

β. Ποια ήταν η εισήγηση της Υποεπιτροπής Κυπέλλου για το εν λόγω πρωτόκολλο και με ποια απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ελήφθη τέτοια απόφαση έγκρισης υγειονομικού πρωτοκόλλου;

γ. Για ποιον λόγο μόλις μία μέρα πριν την διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων δεν μας έχετε κοινοποιήσει προσηκόντως και εμπρόθεσμα όλα τα ανωτέρω;

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας».

Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά: «Το ματς θα γίνει με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League»

Πάντως την Παρασκευή στο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που ενημερώνει για τα μέτρα τήρησης της τάξης αναφορικά με τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο αναφέρει:

«Δεδομένων των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid19, η εν λόγω αθλητική αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της Super League 1».

Μάλιστα και η ΕΠΟ ενημέρωσε τους «ερυθρόλευκους» ότι ισχύει το ίδιο πρωτόκολλο με την Σούπερ Λίγκα και δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης