Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εκδίκασε σήμερα (4/6) την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League, ως προς την απόφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού να μην εκκινήσει τις διαδικασίες αποβολής ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικαλούνται παραβίαση του άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, με τους συλλόγους της βόρειας Ελλάδας να αντιτείνουν πως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια έγινε όχι για απόφαση αθλητικού οργάνου αλλά της ΕΕΑ. Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως την προσεχή Τρίτη (9/6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδεμία προσφυγή έγινε κατά πράξης, απόφασης, ερμηνείας, απόφασης που να προέκυψε από όργανο του ποδοσφαίρου. Στο ΣτΕ προσβάλαμε την πρόσληψη ενός μέλους της ΕΕΑ, του κ. Φαραντούρη. Το ΣτΕ κοινοποίησε τη δική μας προσφυγή μόνο σε αυτόν και ήρθε ο Ολυμπιακός και έκανε παρέμβαση. Ουδεμία διαφορά που ανέκυψε από πειθαρχικά όργανα, προσβάλαμε στα πολιτικά δικαστήρια» υποστήριξε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας.

«Η απόφαση της ΕΕΑ, που κατά την άποψη μας δεν θα έπρεπε καν να εξεταστεί από όργανα της ΕΠΟ, δεν γίνεται να μην μπορεί να προσβληθεί σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια. Δεν τίθεται θέμα παραβίαση εφαρμογής κανόνων της ΕΠΟ Δεν προέκυψε θέμα παρακώλυσης της διαδικασίας στα αθλητικά δικαστήρια» πρόσθεσε ο έτερος εκπρόσωπος του «Δικέφαλου», Αχιλλέας Μαυρομάτης.

«Η ΕΕΑ ιδρύθηκε με βάση τον αθλητικό νόμο για να έχει το κράτος εποπτεία στο ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε προσβάλει την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της Λίγκας αλλά την απόφαση της ΕΕΑ, στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου. Είναι διοικητική πράξη και μάλιστα εκτελεστή άρα η προσφυγή στη δικαιοσύνη αφορούσε την αναστολή του πιστοποιητικού. Δεν έχουμε προσβολή διατάξεων κανονισμών της ΕΠΟ» υπογράμμισε από την πλευρά του ο νομικός της Ξάνθης, Χρήστος Δετσαρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νομικός σύμβουλος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, αναφέρθηκε στη δυσάρεστη θέση που έχει περιέλθει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, που βλέπει μέλη της να αντιδικούν, ενώ ο Ολυμπιακός, δια του νομικού εκπροσώπου του Δημήτρη Καρπετόπουλου, υποστήριξε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παραβιάστηκε το άρθρο 35 του ΚΑΠ.

«Σας έχουμε παρουσιάσει αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για διοικητική προστασία από την απόφαση της πειθαρχικής της Λίγκας. Ήταν ένα αίτημα που απορρίφθηκε για προσβολή αρμόδιου αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει αίτημα στο διοικητικό εφετείο και έχει απορριφθεί. Άρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παραβιάστηκε το άρθρο 35 και ως εκ τούτου πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις», είπε μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης