Έχοντας στα «πόδια» του ένα ρεκόρ 61 χρόνων θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι (19:55, Cosmote Sport 2), στην 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Champions League. Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της UEFA στην ανάλυση του αγώνα, «έχει κερδίσει και τα επτά εντός έδρας παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στην αρχή μιας σεζόν για πρώτη φορά από το 1959/60, την πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση της UEFA».

Από την άλλη, έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία εκτός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Σίτι, έξω από τα βρετανικά σύνορα: ήταν 6/12/17, όταν ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Σαχτάρ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κερδίσει οκτώ από τους 12 τελευταίους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες (2 ισοπαλίες 2 ήττες), με τις δύο τελευταίες ήττες να σημειώνονται στην Αγγλία: 3-0 από τη Λίβερπουλ και 1-0 από την Τότεναμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και ισάριθμες 3 ήττες (60-22 τα γκολ). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σημειώσει 44 γκολ στους τελευταίες 16 αγώνες της στο Champions League. Tην τρέχουσα σεζόν -10η στο UCL με 7 προκρίσεις στους 16- η Σίτι έχει σημειώσει τρία γκολ σε κάθε μία από τις νίκες της στον 3ο όμιλο: 3-1 με Πόρτο, 0-3 με Μαρσέιγ και 3-0 με Ολυμπιακό.

Το εντός έδρας ρεκόρ του Ολυμπιακού -που βρίσκεται στην 20η σεζόν του στο UCL- με Άγγλους επισκέπτες είναι 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ενώ κέρδισε μόλις έναν (3-1 την Μπέρνλι) από τους πέντε τελευταίους αγώνες τους εναντίον συλλόγου της Premier League στην Ελλάδα (2 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Τα μόνα άλλα παιχνίδια της Σίτι ενάντια σε έναν ελληνικό σύλλογο είναι από την φάση των «32» του Europa League 2010/11, με τον Άρη, 0-0 εκτός και 3-0 εντός, με δύο γκολ του Τζέκο στα πρώτα 12 λεπτά, πριν ο Γιάγια Τουρέ σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης